Logo Patrat Ateliere.png

Atelier "Antrenamentul memoriei prin tehnici de actorie"

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

7-10 ani

Smaranda Caragea

6

1 pe saptamana

50 min

 

usor

300 lei / pachetul de 6 sesiuni

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia - ea este cea care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient, deoarece memoria se bazeaza pe imagini si modele mintale. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.
 

De ce prin tehnici de actorie? Actorii au o capacitate mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Si pentru ca, nu-i asa, meseria le-o cere. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel actorii pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.
 

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet. De aceea tocmai acum este momentul propice pentru a crea modele de invatare de care adultul de maine se va bucura la nevoie. 

Structura atelier:

Timp de 50 minute vom facem jocuri si exercitii - inspirate din cele pe care actorii le practica pe parcursul devenirii lor profesionale - menite sa antreneze: imaginatia, atentia, concentrarea, ascultarea, relaxarea, capacitatea de a face asocieri. Vom invata replici, vom nascoci povesti, vom cotrobai prin cutiile de amintiri si vom invata, bineinteles, texte pentru a antrena memoria.

Nota: Numarul minim de participanti: 4. In cazul in care grupa nu se formeaza, data atelierului va fi amanata, iar participantii trecuti pe lista pana la momentul respectiv, vor fi anuntati.

Abilitati pe care le dezvoltam: