top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier "Antrenamentul memoriei prin tehnici de actorie"

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

7-10 ani

Smaranda Caragea

6

1 pe saptamana

50 min

 

usor

300 lei / pachetul de 6 sesiuni

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia - ea este cea care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient, deoarece memoria se bazeaza pe imagini si modele mintale. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.
 

De ce prin tehnici de actorie? Actorii au o capacitate mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Si pentru ca, nu-i asa, meseria le-o cere. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel actorii pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.
 

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet. De aceea tocmai acum este momentul propice pentru a crea modele de invatare de care adultul de maine se va bucura la nevoie. 

Structura atelier:

Timp de 50 minute vom facem jocuri si exercitii - inspirate din cele pe care actorii le practica pe parcursul devenirii lor profesionale - menite sa antreneze: imaginatia, atentia, concentrarea, ascultarea, relaxarea, capacitatea de a face asocieri. Vom invata replici, vom nascoci povesti, vom cotrobai prin cutiile de amintiri si vom invata, bineinteles, texte pentru a antrena memoria.

Nota: Numarul minim de participanti: 4. In cazul in care grupa nu se formeaza, data atelierului va fi amanata, iar participantii trecuti pe lista pana la momentul respectiv, vor fi anuntati.

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • caiet

  • marker

Mentiuni:

  • 4 - 12 participanti

  • Sesiunile nu pot fi achizitionate individual. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.

  • In cazul in care grupa nu se formeaza sunteti informati referitor la data ulterioara de incepere a atelierului

Diferenta intre o sesiune si un modul:

  • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune,

  • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 4 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Sesiunile nu se pot achizitiona separat

Despre facilitator:

In prezent angajata a Teatrului de Comedie din Bucuresti, Smaranda are in spate o vasta experienta de actrita, aparand de-a lungul anilor in nenumarate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online si dublaje de voci in seriale TV sau de desene animate. Inca de la absolvirea facultatii de teatru – si cu o contributie decisiva a celor doi ani de studiu in cadrul Facultatii de Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicata in latura educationala si formativa a artei actorului, dezvoltand, perfectionand si sustinand, incepand cu 2008 si pana acum, o gama variata de cursuri ce imbina actoria si dezvoltarea personala continua precum: “Introducere in arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Scoala de vara si actorie pentru copii”, “Primii pasi în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat in dezvoltare personala”.

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Nickolas Nikolic

Diana, mama Sofiei

Sofiei ii place foarte mult atelierul si de Smaranda.

Image by Edward Cisneros

Lidia, mama Iriniei

Irina este foarte incantata de acest atelier!

Image by Aleksandr Minakov

Ioana, mama lui Tudor

Cred ca Tudor este cel mai incantat de faptul ca si-a facut prieteni si ca prin intermediul atelierului a aflat o gramada de lucruri despre ei

Class Schedule

Dec 11 - Dec 17

S

11

M

12

T

13

W

14

T

15

F

16

S

17
bottom of page