top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier "Cum sa scrii o poveste"

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

7-12 ani

Daniela Militaru

2

1 pe saptamana

50 min

 

usor

120 lei / pachetul de 2 sesiuni

Scrisul intr-un mediu relaxat si cu subiecte libere, ajuta la exprimarea emotionala, la dezvoltarea empatiei si la intelegerea sentimentelor celorlalti.

La finalul celor doua sesiuni, copilul va avea alta perceptie asupra scrisului si va avea o amprenta proprie in dezvoltarea povestilor.

Sub indrumarea facilitatorului, copiii vor afla care este structura unei povesti, cum se contruiesc personaje de poveste si isi vor folosi imaginatia pentru a inventa povesti pe o tema data sau aleasa de ei. Vor exista momente de apreciere reciproca prin care va fi pusa in valoare personalitatea fiecarui participant, iar creativitatea acestora va fi pusa la incercare construind povesti cu final imprevizibil.

Pornind de la anumite imagini sau cuvinte, copiii vor descoperi cum le pot transforma în povești captivante, cu personaje memorabile și intrigă interesantă.

Obiective si beneficii:

Acest atelier:

 • Dezvolta increderea in sine

 • Incurajeaza capacitatea de exprimare a copilului

 • Stimuleaza dezvoltarea si utilizarea vocabularului 

 • Favorizeaza dobandirea unor noi perspective

 • Dezvolta inteligenta emotionala 

 • Incurajeaza lectura 

 • Stimuleaza imaginatia si creativitatea
   

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • cateva foi A4 sau un carnetel

 • instrumente de scris: creioane/carioci colorate

Mentiuni:

 • 8 participanti maxim

 • Notiunile transmise, jocurile si nivelul discutiilor vor fi adaptate varstei copiilor. 

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 4 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Sesiunile nu se pot achizitiona separat

Despre facilitator:

Daniela Militaru lucreaza de peste 10 ani cu copii si adolescenti, atat individual, cat si in grupuri de dezvoltare personala. Activitatea ei se desfasoara in cadrul sedintelor individuale, in taberele urbane sau ateliere tematice. Tematica atelierelor pe care le desfasoara in colaborare cu diferite scoli si organizatii vizeaza dezvoltarea abilitatilor de comunicare si a inteligentei emotionale, manifestarea potentialului creativ, dezvoltarea stimei de sine si imbunatatirea capacitatii de relationare, depasirea blocajelor emotionale inerente varstei. Activitatile au caracter practic-aplicativ, presupun exprimare libera si interactiune in contexte noi. Copiii si adolescentii  participa cu interes la astfel de activitati si Daniela are grija sa ofere spatiu de exprimare si celor mai timizi.

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Edward Cisneros

Diana, mama lui Georgios

Giorgios tocmai a terminat atelierul si o sa reproduc exact cuvintele lui: "cel mai misto atelier cu cea mai misto doamna". Este foarte incantat si entuziasmat de aceasta experienta. I s-a parut fascinant faptul ca doamna a apreciat ce a scris si l-a facut sa se simta in largul lui, desi era extrem de emotionat inainte. In plus, ii place foarte mult ca "nu e ca la scoala". Va multumim mult!

bottom of page