top of page
Logo Patrat Ateliere.png
Reading with Magnifying Glass

VARSTA

​

FACILITATOR

​

NUMAR SESIUNI

​

​

DURATA

 

​

GRAD DE DIFICULTATE

​

​

7-12 ani

​

Diana Chirita​

​

1

​​

​

60 min 

 

 

usor​

​

​

​

Mentiuni:

  • Materiale necesare: vor fi anuntate inaintea fiecarei sesiuni, in functie de subiectul/tema propusa;

  • Maxim 6 participanti;

  • Acest atelier se poate achizitiona separat per fiecare sesiune.

​

​

Despre facilitator:

Diana Chirita este pasionata de tot ceea ce inseamna stiinta inca de cand era copil, avand un interes aparte pentru Astronomie si tot ce tine de Stiintele Pamantului. Ii place lectura (SF si carti de popularizare a Stiintei), muzica clasica, florile si bineinteles, copiii.

Desi a terminat studiile in domeniul Administrarii Afacerilor, Diana s-a reorientat catre pasiunea ei mai veche, a urmat un curs aprofundat de Astronomie si din 2018 sustine prezentari pentru scoli si asociatii, la diverse evenimente publice, precum AstroFest sau SfiFi Fest. Este implicata ca si voluntar in diverse proiecte sociale adresate copiilor din medii defavorizate, cu precadere in domeniul Educatiei. De asemenea, este cofondator al unui proiect unde sustine cursuri de Astronomie pentru copii in cadrul unui club de profil din Bucuresti.

 Copilul care astazi INTREABA, este adultul care maine STIE!

​

 

V-ati intrebat vreodata cum se formeaza un fulger si de ce este mai fierbinte decat suprafata Soarelui, de ce ceata este alba, desi e formata din particule de apa sau cum au evoluat continentele de la formarea Terrei si pana acum? Care este rolul ascuns al vulcanilor, desi la prima vedere, par doar a distruge? Punem pariu ca aveti sute de intrebari, iar noi suntem aici sa gasim raspunsurile la toate.

Haideti sa pornim impreuna intr-o aventura a cunoasterii lumii in care traim, sa descoperim locuri mai putin cunoscute aflate la limita ciudatului si sa vedem ce le face atat de speciale.

 

Ce vom invata/ discuta in cadrul atelierelor:

Ne vom familiariza cu notiuni elementare de Fizica si Chimie, Geografie, Geologie, Palentologie, Meteorologie, vom afla informatii chiar si despre Preistorie si Istorie Antica. De asemenea, pentru a fixa informatiile cat mai bine si mai usor, in cadrul fiecarei sesiuni, copiii vor mesteri si un mic proiect handmade sau vom recreea impreuna un experiment stiintific.

​

Obiective si beneficii:

  • Introducerea cuvintelor noi, specifice domeniului stiintific, in vocabularul copiilor;

  • Dezvoltarea unei gandirii critice si echilibrate prin incurajarea celor mici de a cauta ei insisi informatii despre subiectele de interes, crescandu-le astfel si increderea in capacitatea lor de a lua decizii;

  • Deprinderea unui mod mai usor de a invata prin sintetizarea informatiei si a experimentelor, astfel incat copiii sa poata pe viitor sa invete fara efort sau fara a mai fi nevoie sa „toceasca” materia;

  • Dezvoltarea abilitatilor motrice si chiar a spiritului artistic prin crearea unor proiecte handmade sau experimente stiitifice cu ajutorul carora informatiile prezentate vor ramane mult mai vii in mintea copiilor.

​

​

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier

bottom of page