Logo Patrat Ateliere.png

Atelier de reciclare creativa

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

6-9 ani

Steliana Stefanescu

1

saptamanal

50 min

 

mediu

60 lei/sesiune

220 lei/pachet de 4 sesiuni

Atelierul "Reciclare creativa" este un atelier gandit pe de-o parte sa le insufle copiilor cateva notiuni elementare despre protejarea mediului, reciclare, costientizare ecologica, dar pe de alta parte isi propune ca la finalul fiecarei sesiuni, fiecare participant sa aiba cate un obiect nou, cu care sa se mandreasca si pe care sa il pastreze amintire.

 

Asadar, moto-ul nostru va fi: Reciclam, nu aruncam! :)

Ne propunem sa fim creativi, sa ne folosim imaginatia si spontaneitatea si sa vedem ce putem face cu manutele noastre. Vom incuraja fiecare participant sa se joace cu materiale, sa mixeze culori, sa imbine forme, sa testeze texturi, asadar sa creeze un "ceva" maret din "ceva" ce aparent parea un lucru inutil. 

 

Structura atelier:

In cadrul fiecarui atelier vom transforma un obiect pe care il folosim in viata de zi cu zi (sticla de plastic, un cofraj de oua,  o cutie de carton) intr-un personaj jucaus. Tehnicile folosite sunt de dificultate medie spre simpla, oferind copiilor ocazia sa isi puna amprenta creativa cu usurinta.

In timp ce vom lucra cu manutele, vom afla curiozitati legate de reciclare si modul in care percepem obiectele “de unica folosinta”.

Ca si metoda de lucru, copiii vor putea sa creeze un personaj unic prin colorare, taiere si asamblare. 

In functie de preferintele si personalitatea fiecaruia aceste personaje vor lua viata pe parcursul atelierului.

Obiectiv: sa ne distram!

 

Beneficii:

 • dezvoltarea creativitatii si a imaginatiei;

 • dezvoltarea abilitatii de a lucru cu mainile;

 • dezvoltarea abilitatii de a lucra cu mai multe instrumente in acelasi timp;

 • exersarea abilitatii de a avea rabdare;

 • stimularea creativitatii si a simtului estetic;

 • dezvoltarea abilitatilor motrice;

 • cresterea costientizarii si ingrijirii mediul inconjurator.

​​

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • foarfeca 

 • hartie colorata 

 • lipici stick

 • carioci de diferite culori 

 • Pentru fiecare sesiune se va transmite un material de o pagina care include pe langa lista de materiale necesare de baza, obiectul pe care il vom transforma (cutie, sticla de plastic, etc) si cateva imagini cu un exemplu in diferite etape de lucru.

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Mentiuni:

 • Numar maxim de participanti: 6 

 • Sesiunile pot fi achizitionate si separat

 • Copiii ce vor parcurge 4 sesiuni vor primi o diploma care atesta informatiile dobandite despre reciclare si mediul inconjurator. 

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Stefanescu Steliana Anca, absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale, Bucuresti.

Din clasa a V-a am urmat liceul de Arta din Baia Mare si am continuat studiile in teatru la sectia de scenografie unde mi-am dezvoltat abilitatile creative si practice prin crearea de decoruri si costume. In acest context a crescut pasiunea pentru personaje si experienta de a transforma un spatiu, a unui obiect sau a unui actor in ceva nou, unic, de a crea povesti prin imagine si de a transmite idei prin obiecte si costume. 

Lucrez ca profesoara de arte si abilitati practice de 5 ani, timp in care pe langa temele de pictura, desen, modelaj, am dezvoltat impreuna cu elevi de la clasa 0 pana la clasa a VIII-a colaje impresionante, folosind obiecte si materiale reciclate de elevi si personalul scolii. Am creat impreuna expozitii creative, pline de pasiune care au provocat inspiratie si idei inovative.

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier