top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier storytelling in engleza

Image by Chris Hardy

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

7-12 ani

Luminita Dumitru

1

n/a

60 min

 

mediu

50 lei/sesiune

La acest atelier de povesti in limba engleza, vor fi selectate povesti cunoscute diferit pentru fiecare sesiune de 60 de minute pe care sa le citesc elevilor cu voce tare.

Modeland fluenta, expresivitatea si tonul, precum si capacitatea de interpretare, voi putea oferi elevilor cadrul perfect pentru imbunatatirea abilitatilor lor de citire in mod independent. Voi evidentia elementele cheie ale textului, inclusiv titlul, in timpul citirii. Vom discuta despre cadru, personaje, vocabular cheie da si despre morala povestii prin diferite tehnici de interogare. In timp ce asculta, cursantii vor fi incurajati sa faca legaturi cu subiectul textului.
De ce este benefica citirea cu voce tare? Copiii dobandesc limbajul de baza in principal prin ascultare si, prin urmare, construiesc bazele necesare pentru comunicare independenta. Citirea cu voce tare a unui text ofera elevilor posibilitatea de a se concentra asupra intelegerii, mai degraba decat de a incerca sa scoata in evidenta fiecare cuvant de pe pagina. Atfel, elevii se pot concentra pe construirea sensului, conectarea ideilor, aplicarea cunostintelor de baza si descoperirea cuvintelor noi. In plus, ascultarea unei citiri cu voce tare le poate imbunatati abilitatile de ascultare si intelegere, prin intrebarile formulate pe parcursul textului. In sfarsit, s-ar putea sa ii inspire pe acei cititori ezitati sa incerce, deoarece lectura poate fi o experienta distractiva si plina de satisfactii.

 

Tematica sesiunilor:

23 septembrie ora 18 – Little Red Riding Hood (Scufita rosie)

24 septembrie ora 18 – The Three Little Pigs (Cei trei purcelusi)

25 septembrie ora 18 – Cinderella (Cenusareasa)

28 septembrie ora 18 – The Little Match Girl (Fetita cu chibrituri)

Obiective si beneficii:

  • Creativitatea

  • Intelegerea textului

  • Dobandirea cunoștințelor de baza ale pronuntiei limbii engleze

  • Dobandirea cunostintelor de baza pe diverse teme

  • Stapanirea frazelor scurte in discutii simple uzuale

  • Imbunatatirea dictiei si auzului

  • Cresterea nivelului de concentrare

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Mentiuni:

  • Nivel engleza necesar pentru participarea la atelier - intermediar

  • Caiet si stilou/pix

Despre facilitator:

Luminita Dumitru este pasionata de limbi straine inca de mica. A inceput din primii ani de viata sa invete engleza si spaniola, pe care le-a aprofundat ulterior in scoala sau facultate. Ulterior, nu au fost suficiente aceste doua limbi straine astfel dorind sa isi testeze abilitatile pe ceva mai dificil cum au fost chineza si germana, pentru care a urmat cursuri de specialitate in facultate. Dragostea fata de predare a aparut in urma cu cativa ani, de la primele ore dedicate prietenilor apropiati, pentru ca mai apoi sa ajunga sa faca din asta un job zilnic, pe langa meseria de traducator. Nenumaratele calatorii externe au alimentat pasiunea fata de alte culturi, cea mai semnificativa fiind un schimb de experienta de jumatate de an in China, mai exact in minunatul oras Shanghai, unde a descoperit noua pasiune de a preda limba engleza tuturor varstelor, de la copii de 5 ani la adulti. 

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier

bottom of page