Atelier de pictura

pentru avansati 

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

9-14 ani

Lavinia Falcan

5

1 pe saptamana

70 min

 

usor

400 lei/pachet 5 sesiuni

Pictura este un mod de expresie a creativitatii umane. Se stie ca pictura poate fi o distractie de timp liber, o pasiune, un mod de a-ti castiga existenta si, in cele mai reusite cazuri, poate da nastere unor opere de arta care isi vor intrece creatorul si vor deveni o referinta istorica.

Structura modul:

Sesiunea 1:

In prima sesiune vom merge pe cunoastere si relaxare. E nevoie ca starea de spirit a copilului sa fie una buna de la bun inceput. O sa avem 3 variante de compozitie  in care sa vedem mai multi pasi deodata (ca facilitatorul sa isi dea seama  cum a invatat copilul pasii pe care ii face intr-o lucrare de la zero).

Copiii vor alege dintre 3 imagini: un peisaj, o compozitie cu 2 personaje sau o natura statica. Oricare din ele este esentiala si facilitatorul va incepe sa observe cum face copilul constructia desenului si daca face masuratorile corect ochiometric cu creionul.

Sesiunea 2:

Dupa ce se observa nivelul pentru forme si constructii si s-a corectat unde va fi necesar, se vor seta bazele cromaticii (unde facilitatorul va observa cum simte fiecare copil culoarea). Daca stie deja culorile complementare, cele de baza si cum obtinem nuante din cateva culori , atunci se vor invata etape de degradeu, de delimitari ale obiectelor doar prin nuante, fara linii.

De exemplu, delimitarea unui cer fata de campie sa fie facuta cu treceri de tonuri, de blenduiri din pensula. Aceasta este o etapa care se invata in timp si cu rabdare la fiecare lucrare.

Sesiunea 3:

In sesiunea 3 se va lucra pe personaje si pe corpul uman: de cate ori intra capul in corpul uman pentru a fi corect proportional, cum se realizeaza o plansa cu mai multe personaje fara a pierde actiunea fiecaruia in compozitie . E o etapa esentiala in care se vor aplica mici trucuri  pentru usurarea muncii si pentru a lasa loc liber imaginatiei celui ce vede opera artistului. Sesiunea 3 este strans legat de ambele sesiuni anterioare.

Sesiunea 4:

In penultima sesiune, vom lasa pensulele deoparte si vom lucra cu hasura data de creion, creare de volumetrie. Putem folosi creioane B-uri si HB-uri si, de ce nu, creioane colorate. Daca detinem si cateva pasteluri, cu atat mai bine. Sesiunea aceasta este strans legata de sesiunea 1 si este un bun prilej pentru a observa cat a invatat copilul din prima sesiune.

Sesiunea 5:

Si in ultima sesiune vom accesa IMAGINATIA! O sa cuprinda 5 minute de recapitulare in care se va crea o plansa la libera alegere, din imaginatie. Creativitatea trebuie stimulata, caci copiii au o imaginatie bogata si isi pot accesa mai usor latura  creativa daca ii invatam sa isi acceseze imaginatia.

Participantul poate porni de la o poveste sau chiar de la o intamplare sau un vis. Orice vom alege la momentul respectiv, vor lucra din imaginatie dar aplicand toate regulile de constructie , cromatica, blenduire, hasura, invatate in sesiunile anterioare. Si pot iesi minuni! :)

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Metode de lucru:

In cadrul sesiunilor se studiaza:

 • tehnica desenului in creion si carbune;

 • pictura: acuarela, tempera, guase, acrilic – folosind diferite tipuri de suport: hartie, hartie culorata, panza, carton panzat.

Materiale necesare pentru desfasurarea atelierului:

 • pensule sintetice simple, drepte

 • bloc de desen A4 / A3 pentru pictura si desen

 • creioane colorate

 • pahar cu apa

 • carpe

 • creion negru 2B

 • guma de sters

 • ascutitoare

Costul total estimativ al materialelor este 250-300 lei. Acceseaza documentul pdf de mai jos pentru a afla detalii despre materialele necesare, locatiile din care le poti procura, precum si costurile acestora.

Mentiuni:

 • Sesiunile nu pot fi achizitionate individual. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.

 • La finalul fiecarui modul se va executa o lucrare care ulterior se va inrama pentru o viitoare expozitie (detaliile se primesc in cadrul atelierului)

Despre facilitator:

Lavinia Falcan este un artist complex, plin de culoare si la propriu si la figurat. Este o tanara pictorita care prin munca depusa a reusit sa devina un artist ce traieste doar din pasiune. De la pictura murala pana la pictura la comanda pe panza, pe sticla sau chiar pe mobila, Lavinia da energie prin creatiile ei, obiectelor si cladirilor din jur.

A urmat Liceul de Arte Plastice ‘’Nicolae Tonitza’’ din Bucuresti, continuand  formarea artistica la Facultatea de Arte, iar in paralel a urmat Scoala de Design, unde a invatat design interior.

Picteaza de aproximativ 12 ani pe peretii hotelurilor, restaurantelor, barurilor sau chiar ai gradinitelor. Pana acum a pictat in peste 2.000 de localuri din Bucuresti, Cluj si Brasov, iar operele sale au fost expuse si la New York. 

Mai multe detalii despre Lavinia si creatiile ei pe www.madonia.ro

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Edward Cisneros

Mirela, mama Deliei

Delia este foarte incantata. A invatat multe si o place tare mult pe Lavinia.

Este insa trista ca se vad doar o zi pe saptamna :(

Lasa-ne adresa ta de e-mail

pentru a primi informatii despre cele mai noi

ateliere si ai 10% discount pentru prima achizitie!

 • Grey Facebook Icon
 • Instagram
 • Grey LinkedIn Icon