Sesiune "Condimentele fericirii"

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

8-11 ani

Ramona Badescu

1

bilunar

50 min

 

usor

50 lei / sesiune

"Condimentele fericirii" este un atelier care ii poarta pe copii, direct din bucatarie, de la cele mai iubite mirodenii, cum sunt scortisoara si vanilia, spre taramuri exotice - Indochina, Mexic, dar si spre destinatii mai apropiate - Marea Britanie sau Coasta Mediteraneana.

Este, desigur, o calatorie imaginara. 

Vom face cunostinta cu Drumul Matasii si cu un personaj crucial, vestitul explorator Cristofor Columb care  a descoperit America in timp ce cauta o ruta mai scurta spre India si mirodeniile ei. Vom afla ce condiment dezvolta creativitatea si ce mirodenie are o poveste, una din cele mai frumoase din folclorul romanesc. Nu va lipsi nici aspectul practic: vom realiza o harta din mirodenii, un borcanel al prosperitatii si vom invata un scurt dans. 

Atelierul este un prilej de a aduce mai aproape de universul copiilor locuri si personalitati indepartate, prin simpla asociere cu lucruri familiare, utile si atat de placute cum sunt condimentele, folosirea acestora, in cantitatile recomandate, aducand o stare de bine incontestabila. 

Obiective si beneficii:

La finalul atelierului, copiii vor sti sa localizeze pe harta continentele si o parte din tarile de origine ale condimentelor prezentate, vor retine cateva curiozitati legate de locurile respective si despre marile descoperiri. Copiii vor asimila usor informatia prin ascocierea cu mirodeniile, cu imagini vizuale si sonore (auditii din muzica popoarelor), prin povestiri scurte, dialog si implicarea proprie in realizarea activitatilor practice. Ca amintire, vor avea o fotografie a hartii cu mirodenii si borcanelul prosperitatii, creat cu mirodenii din propria bucatarie.Cel mai important beneficiu este acela de a invata lucuri utile si a se distra, in acelasi timp, fara efortul de a memora mecanic.

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • o foaie cu continentele, listata de pe mail (se va primi inainte de atelier),

 • foaie de protectie pentru masa,

 • un borcanel transparent cu capac,

 • zahar vanilat, scortisoara, chimen, dafin (cate un pliculet din fiecare), orez (o farfurioara),

 • o lingurita,

 • servetele batista.

Mentiuni:

 • 6 - 10 participanti maxim

 • De preferat pentru copii este sa ia o gustare inainte de atelier pentru ca, inevitabil, vom vorbi despre mancare si prajituri

 • Acest atelier se achizitioneaza per sesiune

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 4 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Sesiunile nu se pot achizitiona separat

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Sesiune "Condimentele fericirii" 8-11 ani
Sesiune "Condimentele fericirii" 8-11 ani
Sesiune "Condimentele fericirii" 8-11 ani

CE SPUN PARINTII SI COPII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier

Lasa-ne adresa ta de e-mail pentru a primi informatii despre cele mai noi

ateliere si evenimente!

 • Grey Facebook Icon
 • Instagram
 • Grey LinkedIn Icon