top of page

mie., 07 apr.

|

Zoom

Atelier de faurit povesti (9-11 ani) - Sesiunea 1

Vom invata sa devenim scriitori, ne vom dezvolta vorbirea si ne vom imbogati vocabularul. Ne vom dezvolta chiar si creativitatea si imaginatia, descoperind impreuna tainele realizarii unei povesti, cap-coada.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier de faurit povesti (9-11 ani) - Sesiunea 1
Atelier de faurit povesti (9-11 ani) - Sesiunea 1

Program

07 apr. 2021, 11:00 – 12:00

Zoom

Descriere atelier

Permiteti-i copilului sa isi dea frau liber imaginatiei si sa se lase purtat pe taramuri nemaipomenite, fermecatoare si pline de creativitate!

Haideti sa cream impreuna povesti adevarate, ale caror protagonisti ar putea sa fie tocmai micii creatori, copiii.

Mentiuni:

  • 8 participanti maxim;
  • Pret 200 lei/ modulul format din 4 sesiuni saptamanale
  • Sesiunile au loc in fiecare zi de miercuri, de la ora 11
  • La finalul celor 4 intalniri copiii vor primi un material educativ pentru imbunatatirea stilului de scris, in format PDF;
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat, ci doar la pachet, pentru o eficienta maxima.

De ce sa il inscrii pe copilasul tau la aceste sesiuni?

  • Va socializa cu usurinta, gasindu-si cuvintele necesare mult mai usor decat un alt copil care nu a lucrat la dezvoltarea vorbirii sale.
  • Isi va creste stima si increderea de sine, datorita sigurantei dobandite in urma unei exprimari corecte.
  • Va fi un copil expresiv, cu o atitudine pozitiva.
  • La finalul celor 4 sesiuni de ateliere va avea propria sa poveste.

Descrierea sesiunilor:

​

Sesiunea 1:

''A fost odata ca niciodata...'' - la prima intalnire ne vom ocupa de crearea personajului viitoarei noastre povesti. Vom stabili cine si ce este acesta (sugestii: clovn, astronaut, elev, zana, elefantel, explorator, cavaler, pisica vorbitoare, detectiv, dansator, vedeta, sportiv, cantareata de opera, dinozaur prietenos, superdetectiv, papusar etc.) si il vom descrie.

Sesiunea 2:

''Traia in...se ocupa cu...iar in timpul liber...'' - la a doua noastra intalnire vom descrie cadrul de desfasurare a actiunii (sugestii: adancul padurii, in vremuri stravechi, acasa, pe o insula pustie, intr-un oras din viitor, statiune, labirint, pe o corabie, intr-un muzeu etc.).

Totodata vom specifica ce actiuni intreprinde personajul principal, cum, cand anume si pe cine are alaturi. Ce se intampla in povestea noastra? Ce face personajul? Ce nu merge bine? Cum rezolva el problemele?

Sesiunea 3:

''In cele din urma...'' - la a treia noastra intalnire vom stabili finalul povestii noastre, adica concluziile. A reusit personajul nostru sa realizeze ceea ce si-a propus? Cum se incheie povestea? Intr-o maniera pozitiva, cu bucurie sau intr-o maniera negativa, cu mici neplaceri?

Sesiunea 4:

''Aceasta este povestea mea'' - la ultima noastra intalnire vom citi toate povestile, ii vom lauda pe colegii nostri, vom zambi si vom oferi feedback despre ceea ce a scris fiecare.

Instrumente si materiale necesare:

  • foi albe de hartie
  • pix/stilou
  • creioane colorate

Petra Boanta (binecunoscuta Mama lui Emotionel) este absolventa a modulului psihopedagogic, cu o experienta de 4 ani in lucrul cu cei mici. Iubitoare de carti si de copii, Petra sustine saptamanal ore de dezvoltare a inteligentei, mizand pe joaca si invatare. Ea considera ca un adult de succes este rezultatul unei copilarii fericite si presarate cu activitati de dezvoltare a stimei si a increderii de sine.  In anul 2018 a scris primul material educativ, denumit "Emotionel, dictionar al emotiilor pe intelesul copiilor", bucurandu-se de atunci de dragostea pe care atat mamicile, cat si copiii si-au aratat-o cu privire la acest produs. Petra a scris, de asemenea, si alte materiale educative care le ofera parintilor o mana de ajutor in imbunatatirea comportamentului la copii si in dezvoltarea rabdarii, a creativitatii si a vocabularului acestora.

Distribuie

bottom of page