top of page

lun., 09 mai

|

Zoom

Atelier de matematica interactiva (10-12 ani)

Adunarea incepe acum, termenii pornesc la drum La sfarsit de pui egal, obtii suma sau total.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier de matematica interactiva (10-12 ani)
Atelier de matematica interactiva (10-12 ani)

Program

09 mai 2022, 18:00 – 19:00

Zoom

Descriere atelier

Unul dintre cei mai mari matematicieni din istorie, Carl Gauss, spunea ca „Regina ştiinţelor este matematica si sigur a avut mare dreptate. 

In astronomie, fizica, economie, in domeniul farmaceutic si in aproape orice domeniu, gasim si matematica.

Chiar si în lucruri simple, cand spunem cat este ora sau facem cumparaturi, cand gestionam banii sau decoram casa, ne lovim de matematica. Prin urmare, atelierul este menit sa-i ajute pe copii sa se descurce mai usor in viata de zi cu zi, dar si sa inteleaga notiunile predate la scoala.

Fiecare sesiune va cuprinde trei parti. In prima parte vom afla cateva informatii despre oamenii de stiinta sau curiozitati din domeniul matematicii. In a doua parte vom aborda subiecte invatate la scoala, cum ar fi: operatii matematice, divizibilitate, ecuatii, figuri si corpuri geometrice, elemente de trigonometrie si multe altele. In a treia parte vom face jocuri matematice in urma carora copiii vor fixa informatiile dobandite in cadrul atelierului.

Metoda de lucru:

Fiecare sesiune in parte va contine jocuri didactice (puzzle-uri, ghicitori, jocuri de cuvinte, activitati de bricolaj) si va cuprinde si o parte teoretica. La unele sesiuni ne vom folosi si de fise de lucru.

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 70 lei/sesiune sau 250 lei pachet cu 4 sesiuni;
  • Durata sesiune: 60 min;
  • Numar maxim de participanti: 6;
  • Sesiunile au loc saptamanal, in fiecare zi de luni de la ora 18 si pot fi achizitionate separat.
  • Pentru participantii care vor atinge un numar de minim 10 sesiuni, vom pregati diplome de  "Maestrul matematician" , care vor fi trimise parintilor, pe email.

Obiective si beneficii:

  • Intelegerea notiunilor matematica predate la scoala;
  • Dezvoltarea unei gandiri logice;
  • Imbunatatirea atentiei;
  • Dezvoltarea capacitatii de analiza si sinteza;
  • Dezvoltarea motricitatii prin construirea unor figuri sau corpuri geometrice lucrate manual;
  • Dezvoltarea gandirii creative.

Materiale necesare: pix, carnetel, creioane colorate, rigla (in functie de subiectele abordate vom mai avea nevoie si de alte materiale cum ar fi plastilina, scobitori sau hartie colorata).

Despre facilitator:

Anca Cristea are dubla specializare profesor - inginer diplomat in fizica, lucrand ca profesor de fizica si profesor de matematica. In prezent isi desfasoara activitatea in sfera managementului organizational. Este absolventa  a Facultatii de Fizica a Universitatii din Bucuresti, urmand si cursurile modulului psihopedagogic.

Totdeauna i-au placut stiintele exacte, copiii si arta sub toate formele ei, asa ca in viata a incercat sa combine toate aceste pasiuni. Are o experienta de peste 15 ani in pregatirea copiilor pentru concursuri si evaluari nationale. Pentru ca arta o deconecteaza si o relaxeaza, in timpul liber  ii face placere sa realizeze in micul ei atelier produse handmade alaturi de fetita ei in varsta de 10 ani.

Distribuie

bottom of page