top of page

mie., 02 iun.

|

Zoom

Atelier "Emotia de partea mea" 7-9 ani

La fiecare sesiunea lucram cu o emotie. Frica, furie, bucurie, tristete, rusine, dezamagire, orice emotie e importanta si copiii au nevoie sa stie cum e sanatos sa o exprime.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier "Emotia de partea mea" 7-9 ani
Atelier "Emotia de partea mea" 7-9 ani

Program

02 iun. 2021, 15:00 – 16:00

Zoom

Descriere atelier

Povestile deschid orizontul, dezvolta gandirea critica, ii invata pe copii sa faca alegeri fericite pentru viata lor si sa gaseasca raspunsuri la intrebari nerostite.

In cadrul atelierului "Emotia de partea mea", copiii vor fi provocati sa-si reaminteasca situatii din viata lor in care au trait diferite emotii si sa faca legaturi intre personaje de poveste si acestea.

De asemenea, vom citi scurte fragmente din povesti pentru exemplificarea emotiilor, pe care apoi fiecare copil le poate adapta in propria poveste.

In fiecare sesiune, prin intermediul personajelor de poveste,  vom raspunde la intrebari care sa-i ajute pe copii sa inteleaga rolul emotiilor si cum se pot imprietenii cu ele.

Cum se va desfasurara atelierul?

  • Fiecare copil isi alege un personaj preferat, eroul povestirii sale.
  • Facilitatorul invita un personaj surpriza. 
  • Acestia vor trece printr-o serie de intamplari si vor manifesta comportamente și emotii diferite, iar la final vom avea o poveste cu sens.

Materiale necesare desfasurarii atelierului: caiet si instrumente de scris

Structura atelier:

SESIUNEA 1 Bucuria

Cea mai frumoasă emoție :) Ce motive de bucurie putem avea? O pastram pentru noi sau o impartasim cu ceilalti? Care sunt cele mai potrivite manifestari ale Bucuriei?

SESIUNEA 2 Tristetea (si fratii sai Dezamagirea si Descurajarea)

Cum stiu ca sunt trist? Ce pot face sa alung tristetea? Ce cuvinte pot folosi ca sa arat ca sunt trist? Cum pot ajuta pe cineva care este trist? La ce ma ajuta sa fiu trist? Bucuria si Tristetea pot fi prieteni? Daca tristetea ar avea mai multe nume, care ar fi acelea?

SESIUNEA 3 Frica, prieten sau dusman? 

Cum apare Frica? As putea sa o imblanzesc? Cum o deosebesc de Rusine? Oare as putea sa ma imprietenesc cu ea? Daca Frica are prieteni, care ar fi aceia?

SESIUNEA 4 Furia

Am voie sa fiu furios? Cum sa fac sa nu-i ranesc pe cei din jur cand sunt furios? Ce cuvinte folosesc ca sa imi exprim furia? Care este legatura intre Furie si Tristete?

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 60 lei
  • 6 participanti maxim
  • Sesiunile pot fi achizitionate separat, insa pentru rezultate optime, recomandam pachetul intreg de 4 sesiuni

Participand la acest atelier, copiii:

  • Invata despre emotii – ce sunt emotiile si cum ne influenteaza comportamentul;
  • Isi dezvolta vocabularul si imaginatia;
  • Afla cum anumite cuvinte intelepte pot duce la incheierea unui conflict;
  • Descopera cum poti scrie o poveste in 5 pasi: alegem personajele, cautam cuvintele potrivite, gandim actiunea, identificam emotiile, asternem pe hartie.

Despre facilitator:

Daniela Militaru lucreaza de peste 10 ani cu copii si adolescenti, atat individual, cat si in grupuri de dezvoltare personala. Activitatea ei se desfasoara in cadrul sedintelor individuale, in taberele urbane sau ateliere tematice. Tematica atelierelor pe care le desfasoara in colaborare cu diferite scoli si organizatii vizeaza dezvoltarea abilitatilor de comunicare si a inteligentei emotionale, manifestarea potentialului creativ, dezvoltarea stimei de sine si imbunatatirea capacitatii de relationare, depasirea blocajelor emotionale inerente varstei. Activitatile au caracter practic-aplicativ, presupun exprimare libera si interactiune in contexte noi. Copiii si adolescentii  participa cu interes la astfel de activitati si Daniela are grija sa ofere spatiu de exprimare si celor mai timizi.

Distribuie

bottom of page