mar., 11 ian. | Zoom

Atelier "Impactul mediului online asupra adolescentilor " (12-15 ani) - Sesiunea 1

 Atelier "Impactul mediului online asupra adolescentilor " (12-15 ani) - Sesiunea 1

Program

11 ian. 2022, 19:00 – 20:00
Zoom

Descriere atelier

Intrucat o mare parte din adolescenti ajung sa sufere (in mai mica sau mai mare masura) din diverse motive legate de retelele sociale (care noua ca adulti ni se pot parea motive puerile, dar pentru adolescenti consecintele pot fi catastrofale), am conturat atelierul "Impactul mediului online asupra adolescentilor" care sa vina in intampinarea nevoilor acestora si care sa ne ajute sa evitam din timp, aceste probleme.

Nu promitem sa schimbam mersul firesc si biologic al lucrurilor, dar ne propunem sa ii ajutam pe adolescenti sa devina constienti de ceea ce se intampla cu ei in aceasta perioada de transformari profunde pe plan fizic, psihic si emotional.

Asadar, ne propunem ca intr-o discutie, asa ca intre prieteni, sa trecem dincolo de expunerea „didactica” a impactului (bun sau rau) pe care il au retelele sociale in viata adolescentilor, si sa investigam impreuna DE CE uneori adolescentii iau deciziile pe care le iau si DE CE uneori evenimentele din on line pot sa ii afecteze.

Structura atelier:

Sesiunea 1: Ce este comunicarea? Ce sunt retelele sociale?Cum comunicam on line? Cum poate sa ma faca sa ma simt ceea ce vad on line?

Vom aborda cunostinte generale despre comunicare si vom pune accent pe retele sociale pe care le folosesc adolescentii. Vom discuta „realitatea” retelelor sociale in care activeaza, vom analiza cum comunicam on line si vom pune accent pe ce emotii genereaza faptul ca retelele sociale sunt cercetate mereu de catre adolescenti. 

Sesiunea 2: De ce ma afecteaza ceea ce vad – chiar daca stiu ca nu totul este real?

Sesiunea II este destinata autocunoasterii – vom afla informatii importante despre modul in care ne dezvoltam in perioada adolescentei si vom afla si de ce uneori luam decizii anapoda sau ne comportam intr-un anume fel. 

Sesiunea 3: Pericole pe social media

In cadrul sesiunii III, vom constientiza pericolele de pe social media, dar nu ne oprim doar la a le discuta, ci vom analiza si de ce  se poate ajunge foarte usor in situatii periculoase. 

In sesiunea 4, cu ajutorul cunostintelor acumulate in sesiunile anterioare discutam despre faptul ca social media genereaza hipercompetitivitate intre adolescenti, care ajung sa fie mereu in cautarea pozei sau postarii perfecte care sa adune cat mai multe aprecieri. Acest lucru poate duce la crearea unor asteptari nerealiste cu privire la propria persoana, ceea  in final poate avea ca si consecinta scaderea stimei de sine. 

Finalul atelierului va cuprinde discutarea concreta a masurilor pe care e bine sa le luam ca sa fim in siguranta pe social media si sa ne pastram stima de sine si judecata corecta. 

Obiective si beneficii:

  • Cunoasterea si recunoasterea schimbarilor propriu zise care au loc in mintea si corpul adolescentilor
  • Recunoasterea emotiilor care apar o data cu expunerea on line
  • Intelegerea modului in care pot face fata la emotiile generate de expunerea on line
  • Constientizarea eventualelor pericole generate de prieteniile si expunerea on line

Mentiuni:

  • Pret modul: 250 lei/4 sesiuni
  • Sesiunile au loc in fiecare zi de marti, de la ora 19:00
  • 8 participanti maxim
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat, intrucat fac parte dintr-un modul.

Facilitator:

Sunt Sofia Augusta Laza, psiholog practicant autonom cu specializare in psihoterapie si psihologia muncii. Domeniul meu de interes este dezvoltarea adolescentilor ca urmare ori de cate ori am avut ocazia am organizat diverse ateliere (live – inainte de pandemie, on line – in pandemie) pe baza temelor pe care le-au solicitat adolescentii. Am creat si sustinut ateliere cu teme precum luarea de decizii, managementul timpului, comunicare, orientare in cariera si chiar despre dragoste si relatii in perioada adolescentei.

Distribuie