top of page

vin., 27 aug.

|

Zoom

Atelier "Mistere si suspans 2" (7-11ani)

Curiozitatea naturala a copiilor este orientata benefic spre subiecte care dezvolta perspicacitatea si intuitia, o resursa educationala de nepretuit. De altfel, daca nu ar exista mistere de dezlegat viata ar fi mai plictisitoare.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier "Mistere si suspans 2" (7-11ani)
Atelier "Mistere si suspans 2" (7-11ani)

Program

27 aug. 2021, 18:00 – 19:00 EEST

Zoom

Descriere atelier

Descriere atelier:

Mistere si suspans 2 este o noua serie care se adreseaza copiilor fascinati sa dezlege enigme, sa afle lucruri noi si interesante si sa-si exerseze abilitatile de detectiv in viata de zi cu zi.

Mai multa joaca, mai multa distractie, dar si informatie.

Mentiuni:

 • Pret sesiune: 50 lei/copil/sesiune
 • Durata: 50 min
 • Numar sesiuni: 4 (se pot achizitiona si separat)
 • 6 participanti maxim
 • Atelierul "Mistere si suspans 2" se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de vineri, de la ora 18
 • Grad de dificultate: usor

Obiective si beneficii:

Beneficiul principal al atelierului Mistere si suspans este cel de a invata prin joc cum sa isi dezvolte copiii rationamentul logic (si foarte important cum sa detecteze principalele erori de logica), isi vor exersa flerul, intuiția si imaginația si vor invata ce este gândirea laterala (gandirea care iese din sabloane).

La finalul atelierului, copiii vor avea propriul scenariu de film politist, vor sti concepte si rationamente de detectivi (utile si in viata de zi cu zi ) si vor ramane cu informatii de cultura generala din literatura si din istoria enigmelor lumii.

Abilitati pe care le dezvoltam:

 • GANDIREA  LOGICA, GANDIREA LATERALA, CREATIVITATEA, INTUITIA, FLERUL, INCREDEREA IN SINE, CONCENTRAREA, STIMA DE SINE, INDEPENDENTA

Structura atelierului:

Fiecare sesiune este structurata astfel:

- Mituri diverse despre detectivi

- Fraze celebre rostite de detectivi

- Clubul detectivilor - rezolvam  un nou caz

- Mistere neelucidate

- Detectivi amuzanti

La fiecare sesiune vom face un joc surpriza si vom raspunde la intrebarea zilei:

Ce trebuie sa invete detectivii?

Ce este un alibi?

Ce afacem cand ne e frica?(Secretul curajului)

Care sunt indiciile ca o persoana minte?

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • Carnetel si stilou

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Atelierul este sustinut dupa un concept propriu de Ramona Badescu, autoare de carti pentru copii si poezii (”Povesti saltarete” si ”Floare de cires”, ambele publicate la Editura ”Aius” Craiova). Ramona lucreaza la Filarmonica „Oltenia” ca specialist in comunicare, este mama a doi copii si ii place sa dezlege mistere, de la gasirea lucrurilor disparute pana la cele mai mari enigme ale lumii.  Pentru ea creativitatea este un mod de a intelege lumea aflata in permanenta schimbare, o provocare care cere rationamente si soluții ingenioase, originale.

In afara acestui atelier, pe Ramona o mai gasiti si la atelierele :"Curiozitati si legende" si "Scriere creativa-poezie Haiku".

Distribuie

bottom of page