lun., 30 nov. | Zoom

Atelier modul "Adevar sau Provocare" 9-12 ani Sesiunea 1

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Atelier modul "Adevar sau Provocare" 9-12 ani Sesiunea 1

Program

30 nov. 2020, 16:00 – 17:00
Zoom

Descriere atelier

 • Pret modul: 200 lei
 • Atelierul incepe in data de 30 noiembrie si este format din 4 sesiuni. Ultima sesiune are loc in data de 21 decembrie
 • Sesiunile au loc in fiecare zi de luni de la ora 16:00

Bazate pe informatii din neurostiinte si psihologie cognitiva, activitatile si exercitiile din cadrul atelierului au drept scop sa ii ajute pe copii sa inteleaga modul in care ne formam, ne exprimam si ne argumentam opiniile, contribuind la intelegerea proceselor cognitive care stau la baza acestor actiuni.

Sesiunea 1: Avalansa de informatii  In acest prim modul vom discuta despre modul in care putem gestiona eficient informatiile pe care le intalnim in fiecare zi. Vom pune accent pe necesitatea de a efectua analogii corecte, de a distinge intre scopul informatiilor  care ne sunt transmise (de a informa, a educa, a convinge, a distra) si de a muta accentul de la informatii care ne sunt livrate la informatii pe care le producem, prin balansarea rolului de consumator de informatie cu cel de producator de informatie.

Sesiunea 2: Argumente convingatoare  Cel de-al doilea modul are drept obiectiv identificarea si analiza partilor componente ale unui argument (premise si concluzii), ceea ce ne va ajuta la verificarea validitatii logice a acestuia. Vom desprinde concluzii logice pe baza  selectarii informatiilor adecvate si vom exersa corectarea unui argument gresit, diferentiind intre tipurile de rationamente (inductive si deductive). La final, vom dezbate ceea ce face un argument sa fie convingator, chiar daca nu este valid din punct de vedere logic.

Sesiunea 3: Cu totii facem greseli  In acest modul vom discuta, pe intelesul copiilor, despre modurile predilecte de gandire. Desi de cele mai multe ori ne ajuta in functionarea noastra de zi cu zi, aceste moduri genereaza si erori sistematice de gandire, pe care, daca  le cunoastem, le putem preveni. Vom dezbate faptul ca suntem, cu totii, supusi erorilor de gandire si vom analiza pe scurt cele mai comune erori de argumentare.

Sesiunea 4: Cum luam decizii bune?  Unul dintre obiectivele practicarii deliberate a gandirii critice este acela de a ne asigura ca deciziile pe care le luam sunt cele mai bune pe care le putem lua in conditiile date. Vom discuta despre strategii pentru solutii inedite, despre cum se traduc gandurile noastre in comportamente si despre importanta cultivarii unei “gradini de ganduri”, adica a unui efort constant si constient de a ne concentra asupra ideilor noastre cele mai valoroase, care ne reprezinta si ne modeleaza ca  indivizi.

Obiective si beneficii:

 • clarificarea propriului proces de gandire
 • comunicare eficienta cu ceilalti, asigurandu-ne ca discutia se desfasoara intr-un plan comun de intelegere.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • un creion, o rigla si o foaie de hartie

Mentiuni:

 • 10 participanti maxim
 • Atelierele au un format interactiv, in care se incurajeaza si stimuleaza participarea activa a copiilor,
 • Va fi incurajat si apreciat efortul de a contribui cu idei, iar copiii vor fi rugati sa fie toleranti cu opiniile celorlalti, in mod special daca nu sunt de acord cu ele,
 • La finalul fiecarui atelier, copiii vor primi in format digital un infografic care va cuprinde principalele idei trasmise in cadrul atelierului.

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Raluca Raducea este psiholog si mama a trei copii. Este fascinata de modul in care functioneaza mintea umana, urmarind cu pasiune sa transpuna idei din neurostiinte si psihologie cognitiva in actiuni concrete, cu detalii usor implementabile, cu scopul de sprijini optimizarea modului in care gandim si invatam zi de zi.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.

Distribuie