top of page

mie., 26 mai

|

Zoom

Atelier modul "Antrenamentul memoriei" (7- 10 ani) - Sesiunea 3

Prin joc ne dezvoltam imaginatia, atentia, mijloacele de expresie, simturile si ne perfectionam autodisciplina.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier modul "Antrenamentul memoriei" (7- 10 ani) - Sesiunea 3
Atelier modul "Antrenamentul memoriei" (7- 10 ani) - Sesiunea 3

Program

26 mai 2021, 16:00 – 17:00

Zoom

Descriere atelier

​​Mentiuni:

  • Pret modul: 300 lei
  • Atelierul incepe in data de 12 mai si este format din 6 sesiuni. Ultima sesiune are loc in data de 16 iunie. 
  • Sesiunile au loc in fiecare zi de miercuri, de la ora 16:00
  • 4-12 participanti
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate individual. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia - ea este cea care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient, deoarece memoria se bazeaza pe imagini si modele mintale. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.

De ce prin tehnici de actorie? Actorii au o capacitate mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Si pentru ca, nu-i asa, meseria le-o cere. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel actorii pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet. De aceea tocmai acum este momentul propice pentru a crea modele de invatare de care adultul de maine se va bucura la nevoie.

Structura atelier:

Timp de 50 minute vom facem jocuri si exercitii - inspirate din cele pe care actorii le practica pe parcursul devenirii lor profesionale - menite sa antreneze: imaginatia, atentia, concentrarea, ascultarea, relaxarea, capacitatea de a face asocieri. Vom invata replici, vom nascoci povesti, vom cotrobai prin cutiile de amintiri si vom invata, bineinteles, texte pentru a antrena memoria.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • caiet
  • marker

Despre facilitator:

In prezent angajata a Teatrului de Comedie din Bucuresti, Smaranda are in spate o vasta experienta de actrita, aparand de-a lungul anilor in nenumarate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online si dublaje de voci in seriale TV sau de desene animate. Inca de la absolvirea facultatii de teatru – si cu o contributie decisiva a celor doi ani de studiu in cadrul Facultatii de Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicata in latura educationala si formativa a artei actorului, dezvoltand, perfectionand si sustinand, incepand cu 2008 si pana acum, o gama variata de cursuri ce imbina actoria si dezvoltarea personala continua precum: “Introducere in arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Scoala de vara si actorie pentru copii”, “Primii pasi în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat in dezvoltare personala”.

Distribuie

bottom of page