
mie., 31 mar.
|Zoom
Atelier Modul "Lectia de Fericire" 5-10 ani - Abonament
Copiii au mare nevoie sa petreaca timp cu alti copii, la fel cum noi adultii avem nevoie sa interactionam cu adulti.


Program
31 mar. 2021, 14:00 – 14:40
Zoom
Descriere atelier
- Acest atelier reprezinta un abonament lunar la sesiunile din cadrul modului "Lectia de fericire".
- Timp de o luna, de trei ori pe saptamana, luni, miercuri si vineri, de la ora 14:00, copiii se intalnesc cu alti copii!
- Timp de 30 de minute, impreuna cu Oana Gabriela Stoiciu, facilitatoarea atelierului "Calatorie spre centrul inimii", invata lucruri noi si se distreaza intr-un mediu securizat.
- Abonamentul incepe pe 29 martie si este valabil pana pe 23 aprilie.
- Pret: 250 lei.
Experienta gradinitei si apoi a scolii in viata copilului, nu este doar despre acumularea de informatii si abilitati intelectuale, ci si despre dezvoltarea sa ca fiinta sociala.
Noi oamenii am trait in grupuri, trib si comunitate dintotdeauna si este ceea ce ne ofera sentimentul de siguranta fara de care nu exista crestere si dezvoltare armonioasa.
In momentul de fata, educatia este online si este este axata majoritar pe transmiterea de informatii. Foarte putini copii mai ies afara zilnic sa se miste liber si sa se joace cu prietenii si mai putini mai fac un sport regulat.
Ca sa nu omitem faptul urmator : Copiii au mare nevoie sa petreaca timp cu alti copii – la fel cum noi adultii avem nevoie sa interactionam cu adulti.
Asadar ce lipseste de luni bune din viata fireasca a copiiilor?
Interactiunea non-formala, joaca din pauze sau in clasa, rasul din nimic, relationarea, distractia, alergatul, schimbul de idei “copilaresti” din care se nasc jocuri noi, creativitate, idei, povesti, glume, etc. Cam tot ce defineste un copil s-a diminuat – inocenta, ghidusia, “prosteala”, „zbantuiala”, experienta naturii si a prieteniilor – ca sa enumeram doar cateva.
Le cerem sa stea potoliti, sa isi faca temele si ei se conformeaza pana la urma. Dar la sfarsitul zilei sau a saptamanii observam ca suntem toti cam posomorati, copii si adulti deopotriva.
Ce va propunem?
- Un mediu securizant si o atmosfera lejera, moderata armonios si echilibrat;
- Un timp si un spatiu unde sa-si impartaseasca bucuriile si tristetile;
- Un loc unde sunt ascultati, validati, incurajati;
- Activitati si teme care vizeaza exact ce le lipseste copiiilor;
- Miscare, conectare, joaca, impartasiri, “prosteala”, povesti, jocuri.
Invatam:
- Cum ne putem gestiona emotiile in moduri creative;
- Cum sa ne facem un program/obicei/ritual;
- Cum cultivam RECUNOSTINTA.
La ce folosesc frustrarea, plictiseala si conflictul:
Exercitii de Mindfulness (exercitii de respiratie, tehnici de eliberarea emotiilor, arta ca metoda de relaxare, etc)
Sunt Oana Gabriela Stoiciu si practic ma folosesc de orice tema cu care vin copiii, o dezbatem in grup, incurajez exprimarea propriei pareri si a ascultarii celorlalti, colaboram, cream individual si in echipa, ne distram!
Pe scurt invatam unii de la altii cum sa ne cream propria fericire intr-una dintre cele mai provocatoare perioade a umanitatii.
Materiale necesare:
- foarfeca
- lipici
- coli
- carioci
- pensule
- acuarele
- un dosar de carton simplu.
Despre facilitator:
Sunt Oana Gabriela Stoiciu, psiholog si terapeut holistic, cu specializare in hipnoza. De 8 ani de cand am devenit mama am ales, si pentru a-mi intelege propria calatorie prin viata, sa ma specializez in psihologia copilului si dinamica familiei. Am dezvoltat un atelier de gestionarea emotiilor pentru gradinite si scoli primare , am activat intr-un ONG unde am lucrat cu peste 50 de familii si in cabinetul propriu.
Doresc sa impartasesc cu voi ceea ce am aflat in aceasta calatorie, metode simple de a aduce mai multa armonie si bucurie in viata noastra si a copiiilor, sa ne reamintim sa radem si sa ne jucam mai des, sa ne motivam reciproc sa redescoperim natura si miscarea in aer liber chiar si atunci cand avem activitati online.