top of page

lun., 21 sept.

|

Zoom

Atelier modul pictura avansati 9-14 ani Sesiunea 4

In acest atelier vei invata teorie si practica in studiul culorilor, cromatologia, emotia culorilor si forma culorilor in lumea fizica.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier modul pictura avansati 9-14 ani Sesiunea 4
Atelier modul pictura avansati 9-14 ani Sesiunea 4

Program

21 sept. 2020, 10:00 – 11:10

Zoom

Descriere atelier

Pictura este un mod de expresie a creativitatii umane. Se stie ca pictura poate fi o distractie de timp liber, o pasiune, un mod de a-ti cistiga existenta si, in cele mai reusite cazuri, poate da nastere unor opere de arta care isi vor intrece creatorul si vor deveni o referinta istorica.

Mentiuni:

Atelierul este de tip modul si costa 300 lei (5 sesiuni). Prima sesiune va avea loc in data de 31 august, luni, ora 10, iar toate sesiunile vor avea loc in aceeasi zi, la aceeasi ora. Ultima sesiune are loc in data de 28 septembr

  • Sesiunile nu pot fi achizitionate individual. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.
  • La finalul fiecarui modul se va executa o lucrare care ulterior se va inrama pentru o viitoare expozitie (detaliile se primesc in cadrul atelierului)

​

Structura modul:

Sesiunea 1:

​

In primul modul vom merge pe cunoastere si relaxare , e nevoie ca starea de spirit a copilului sa fie una buna de la bun inceput. O sa am 3 variante de compozitie  in care sa vad din prima mai multi pasi deodata ( ca sa imi dau seama  cum a invatat copilul pasii pe care ii face intr-o lucrare de la zero).

O sa ii las sa aleaga din 3 imagini : un peisaj, o compozitie cu 2 personaje sau o natura statica. ( e important sa ai in vedere faptul ca orice pictura incepe de la o imagine de referinta)

Oricare din ele este esentiala si voi incepe sa observ cum va face constructia desenului ( la cursurile de incepatori cautam linii de constructie , forme geometrice care ne ajuta pe viitor sa face forme corect , de exemplu, un mar perfect rotund, se traseaza din linii pe orizontala si verticala)- ca in imaginea de mai jos.  Voi o observa si daca face masuratorile corect ochiometric cu creionul.

​

Sesiunea 2:

​

Dupa ce am vazut nivelul pentru forme si constructii si am corectat unde va fi necesar, trebuie sa setam  bazele cromaticii, unde voi vedea cum simte fiecare copil culoarea. Daca stie deja culorile complementare, cele de baza si cum obtinem nuante din cateva culori , atunci ne mai ramane sa invatam etape de degradeu, de delimitari ale obiectelor doar prin nuante, fara linii.

De exemplu delimitarea unui cer, fata de campie, sa fie facuta cu treceri de tonuri, de blenduiri din pensula. Aceasta e o etapa care de invata in timp, dar cu rabdare la fiecare lucrare.  (de exemplu ce culori sunt menite pentru obiectele la distanta si ce culori se potrivesc pentru cele de apropiere)

​

Sesiunea 3:

​

In modulul 3 vom lucra putin pe personaje, corpul uman. De cate ori intra capul in corpul uman pentru a fi corect proportional, cum realizam o plansa cu mai multe personaje fara sa ne pierdem actiunea fiecaruia in compozitie . E o etapa esentiala, care mie personal nu mi-a fost explicata prea clar in clasele primare.  Cu timpul, dar cel mai greu moment, la examenul de absolvire la liceu, am ales o plansa cu foarte multe personaje. M-am pierdut  pentru ca am detaliat fiecare personaj in parte, insa uneori, personajele indepartate pot fi doar niste siluete din culoare. Aici aplicam si mici trucuri, caci exista, ca sa ne usuram munca si pentru a lasa loc liber imaginatiei celui ce  vede opera artistului. Modului 3 este strans legat de ambele module anterioare.

​

Sesiunea 4:

​

In penultimul modul  vom lasa pensulele deoparte si vom lucra cu hasura data de creion, creare de volumetrie. Putem folosi creioane  B-uri si HB-uri si de ce nu, creioane colorate. Daca detinem si cateva pasteluri , cu atat mai bine pot sa vad  cate observa copilul despre cum intra lumina intr-un obiect, unde sunt umbre, penumbrele etc.

Modului acesta e legat strans de modului 1, imi va arata si cat a invatat copilul din primul modul ca sa imi dau seama cat i-a placut partea de constructie , cat de important este sa o realizezi bine si un mic truc pentru a reda formele egale unui obiect ( de exemplu, o vaza).

​

Sesiunea 5:

​

Si ultimul modul, preferatul meu  unde vom accesa IMAGINATIA :)  O sa facem 5 minute de recapitulare la inceput si vom face o plansa la libera alegere de subiect din imaginatie. Creativitatea trebuie stimulate, copiii au o imaginatie bogata si isi pot accesa mai usor latura  creativa daca ii  invatam sa isi acceseze imaginatia.

Poate porni de la o poveste, de la o intamplare chiar. Sau un vis. Orice vom alege la momentul respectiv, vor lucra din imaginatie dar aplicand toate regulile de constructie , cromatica, blenduire, hasura etc, invatate in modulele anterioare. Si pot iesi minuni! :)

Metode de lucru:

In cadrul sesiunilor se studiaza:

  • tehnica desenului in creion si carbune;
  • pictura: acuarela, tempera, guase, acrilic – folosind diferite tipuri de suport: hartie, hartie culorata, panza, carton panzat.

​​

Materiale necesare pentru desfasurarea atelierului:

  • pensule sintetice simple, drepte
  • bloc de desen A4 / A3 pentru pictura si desen
  • creioane colorate
  • pahar cu apa
  • carpe
  • creion negru 2B
  • guma de sters
  • ascutitoare

​​

Costul total estimativ al materialelor este 250-300 lei. Acceseaza documentul pdf de mai jos pentru a afla detalii despre materialele necesare, locatiile din care le poti procura, precum si costurile acestora.

​​​

Despre facilitator:

Lavinia Falcan este un artist complex, plin de culoare si la propriu si la figurat. Este o tanara pictorita care prin munca depusa a reusit sa devina un artist ce traieste doar din pasiune. De la pictura murala pana la pictura la comanda pe panza, pe sticla sau chiar pe mobila, Lavinia da energie prin creatiile ei, obiectelor si cladirilor din jur.

A urmat Liceul de Arte Plastice ‘’Nicolae Tonitza’’ din Bucuresti, continuand  formarea artistica la Facultatea de Arte, iar in paralel a urmat Scoala de Design, unde a invatat design interior.

Picteaza de aproximativ 12 ani pe peretii hotelurilor, restaurantelor, barurilor sau chiar ai gradinitelor. Pana acum a pictat in peste 2.000 de localuri din Bucuresti, Cluj si Brasov, iar operele sale au fost expuse si la New York.

Mai multe detalii despre Lavinia si creatiile ei pe www.madonia.ro

Distribuie

bottom of page