
sâm., 27 feb.
|Zoom
Atelier "Puterea povestii personale" (16-17 ani) - Sesiunea 1
Puterea povestii personale este un atelier de auto-cunoastere experiential descoperind, pe parcursul celor 3 sesiuni, solutii la situatiile care te preocupa.


Program
27 feb. 2021, 12:00 – 13:30
Zoom
Descriere atelier
Mentiuni:
- 6 participanti maxim
- Sesiunile nu pot fi achizitionate separat
- Pret: 270 lei/modul
Doua dintre ingredientele care contribuie la construirea echilibrului interior si la reusita in viata de zi cu zi sunt AUTO-CUNOASTEREA si CREATIVITATEA. Ele sunt inter-corelate in sensul ca, atunci cand te cunosti stii sa-ti utilizezi resursele, stii „sa le pui la treaba‟ spre binele personal si spre binele celor din jur.
Puterea povestii personale este un atelier de auto-cunoastere experiential, descoperind pe parcursul celor 3 sesiuni solutii la situatiile care te preocupa.
In cadrul atelierului vei afla, printre altele, cum poti sa folosesti scrisul de mana pentru a accesa informatii din categoria celor despre care nu stii ca le stii. Mai exact vei invata cum sa accesezi si sa utilizezi informatiile primite pe cai irationale sau subconstiente!
In acelasi timp, in contextul in care, munca si viata devin din ce in ce mai robotizate si automatizate anumite ocupatii si meserii dispar lasand loc altora noi. Pe de alta parte, oamenii detin cel putin un atuu care ii diferentiaza in mod radical fata de roboti. Abilitatea si atuul cel mai de pret este creativitatea.
Prin ce metode antrenam creativitatea?
Aceasta este bine sa fie stimulata cat mai de timpuriu, iar pe parcursul atelierului va exista un exercitiu de scriere creativa si vor fi discutii despre cum tinerii pot sa-si cultive sau sa-si pastreze abilitatea de a fi creativi.
Beneficii:
- stimularea inovatiei si a creativitatii
- aflarea sau efectuarea primilor pasi in directia descoperirii drumului profesional si a vocatiei
- cresterea eficientei si performantei scolare prin constientizarea lucrurilor de imbunatatit
Structura sesiuni:
Sesiunea 1 – Partea experientiala in care se utilizeaza un exercitiu de scriere creativa. Rezultatul exercitiului este un text care va fi impartasit de fiecare participant grupului alaturi de o ideea de invatare. Ideea de invatare se poate transforma intr-un obiectiv de dezvoltare sau in constientizarea nevoii de dezvoltare a unei abilitati noi.
Sesiunea 2 – Se explica exercitiul aplicat la prima sesiune, motivul folosirii lui in gasirea de solutii si raspunsuri la situatiile care te preocupa si se identifica informatiile despre care nu stiai ca le stii (cele stocate la nivel subconstient). Se explica beneficiile scrisului de mana si cum scrisul de mana poate contribui la auto-cunoastere si gasirea echilibrului interior.
Sesiunea 3 – Se face conexiunea intre partea de scriere creativa si lumea reala, cum poate sa serveasca la atingerea diverselor obiective si cum poti sa-ti construiesti o ancora pozitiva. Sunt utilizate un set de intrebari care sa sprijine participantul sa obtina raspunsuri dar si pasi de urmat in domenii de interes pentru fiecare. Folosirea intrebarilor de nivel superior este unul din trendurile educationale utilizate pentru a facilita procesul invatarii.
Materiale necesare desfasurarii atelierului:
- Coli de scris (3-5 bucati)
- 1 creion, pix sau stilou, dupa preferinta.
Despre facilitator:
Daniela Tulbure are peste 18 ani experienta in lucrul cu si pentru oameni, lucrează cu tinerii pentru a-si atinge potentialul lor maxim. Este trainer, consilier si specialist senior Resurse Umane.