top of page

sâm., 08 mai

|

Zoom

Atelier "Romana de la A la Z-ece" (9-11 ani) - Sesiunea 7

Intre orice copil și performanta sta un singur cuvant: EXERSEZ! Sa scoatem expresia "nu înțeleg" din DEX!

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Atelier "Romana de la A la Z-ece" (9-11 ani) - Sesiunea 7
Atelier "Romana de la A la Z-ece" (9-11 ani) - Sesiunea 7

Program

08 mai 2021, 10:00 – 11:00

Zoom

Descriere atelier

Pentru ca, in viata de zi cu zi, gramatica este logica vorbirii si pentru ca, in lipsa ei, o furtuna de cuvinte ramane un haos inaccesibil, va propunem un atelier de limba si literatura romana, ce are drept obiectiv consolidarea temeinica a cunostintelor copiilor spre a servi drept baza urmatoarelor informatii ce vor fi asimilate.

Sesiunile se desfasoara preponderant prin exercitii interactive, atat scrise, cat si orale si jocuri didactice, care vor viza partea de gramatica (substantivul, adjectivul, etc), partea de vocabular (cuvinte polisemantice, sinonime, antonime, etc), dar si partea de intelegere si producere de texte. 

Exercitiile propuse sunt extrem de diversificate, scopul lor fiind de: identificare, exemplificare, demonstrare, asociere, selectare, alcatuire, compunere, analizare, etc. Pentru a comunica si mai usor decat o putem face deja, ne-am inventat propria limba, limba ,gramaticeasca”, iar la finalul fiecarei sesiuni, fiecare copil va adauga un cuvant in dictionarul gramaticesc.

Structura atelier:

SESIUNEA 1: Unde a disparut semnul intrebarii?- SEMNE DE PUNCTUATIE SI ORTOGRAFIE 

SESIUNEA 2: Cel mai urias dintre pitici- JOCURI DE LEXIC (SINONIME, ANTONIME, ETC)

SESIUNEA 3: Detectiv de substantiv si adjectiv- SUBSTANTIVUL, ADJECTIVUL 

SESIUNEA 4: La plimbare-n lume, c-un verb s-un pronume- PRONUMELE, VERBUL 

SESIUNEA 5: Recapitulez, cu Trenul Narativ Expres”- TEXTUL NARATIV (INTELEGERE, DAR SI APLICAREA NOTIUNULOR MAI SUS DISCUTATE PE TEXTE NARATIVE-CONSOLIDARE)

SESIUNEA 6: Tinere condeie- TEXTUL NARATIV/DIALOGAT/DESCRIPTIV (COMPUNERE DE TEXTE)

SESIUNEA 7: Punem in lumina, o noua vitamina- vitamina I(nformativa)- TEXTUL INFORMATIV (INTELEGERE SI PRODUCERE DE TEXTE INFORMATIVE)

Mentiuni:

  • ​Numar maxim de participanti: 5;
  • Notiunile transmise, jocurile si nivelul discutiilor vor fi adaptate varstei copiilor;
  • Sesiunile pot fi achizitionate separat, pretul unei sesiuni fiind de de 60 lei;
  • Durata unei sesiuni este de 60 minute, iar fiecare sesiune va avea loc saptamanal, in zilele de sambata, de la ora 10;
  • Grad de dificultate: usor/mediu;
  • Pentru a se obtine rezultate maxime, recomandam achizitia intregului pachet de 7 sesiuni;

Materiale necesare:

  • pix si carnetel

Despre facilitator:

Ma numesc Georgiana Neagoe si sunt aici pentru a ajuta copiii sa-si consolideze si sa stapaneasca notiunile gramaticale ale limbii si literaturii romane.

Odata ce se simte in siguranta, copilul poate sa evolueze, sa puna intrebari si sa faca greseli, activandu-si dorinta de a invata. Cum invata? Doar prin fascinatie, caci orice lucru invatat fara bucurie se uita cu repeziciune. 

Am dubla specializare (invatator-educatoare) si activez in invatamantul prescolar.

Ce ma motiveaza sa imi doresc sa ofer sprijin copiilor? Faptul ca, de mica, odata ce ma apropiam de un copil, acesta imi inspira doua sentimente: grija pentru ceea ce este si respect pentru ceea ce poate deveni. De asemenea- faptul ca sunt o fire organizata, responsabila si autodidacta, perseverenta si creativa, penduland in permanenta intre a fi ceai si sampanie, linistita si dinamica. Calma, sociabila, sensibila si deschisa spre diversitate, in calitate de modelator am un scop maret in inima: stimularea curiozitatii copiilor si a instinctului de a cauta solutii prin propriul meu comportament ce presupune echilibrul dintre traditional si modern, dintre a spune si a intreba, a vorbi si a tacea.

Distribuie

bottom of page