vin., 30 oct. | Zoom

Atelier sesiune "Abilitati sociale de interrelationare"- Suntem cu totii diferiti (10 - 14 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Atelier sesiune "Abilitati sociale de interrelationare"- Suntem cu totii diferiti (10 - 14 ani)

Program

30 oct. 2020, 10:00 – 10:50
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

 • 5 participanti maxim
 • Sesiunea 2: Suntem cu totii diferiti Ce ne face sa fim speciali si  unici ( cum sa ramanem noi insine, cum putem sa  copiem si sa imprumutam doar acele obiceiuri si  modele care ne avantajeaza si nu ne convertesc dupa  cum isi doresc sau ne impun altii)
 • Pret: 80 lei

Varsta preadolescenta este tumultoasa din punct de vedere emotional, motiv pentru care va invit la acest atelier despre prietenie. A face parte dintr-un grup, a-ti forma propriul anturaj sau te alatura unuia deja creat, poate fi mai usor pentru unii, insa dificil sau incomod pentru multi copii. Auzim din ce in ce mai des despre: ierarhizarea membrilor grupurilor, simpatii sau antipatii, bullying, conexiuni, respingere sau eliminare, etc

Despre toate acestea vom discuta in cadrul sesiunilor, prin intermediul exercitiilor specifice, jocuri de rol si povestioare.

Beneficiile atelierelor:

 • exprimarea gandurilor si emotiilor legate de situatiile  dificile la care a fost expus copilul;
 • contientizarea resurselor si a calitatilor pe care le are  fiecare si cum le ofera in prietenii lor;
 • valorificarea potentialului propriu si crearea  sentimentului de apartenenta la grup;
 • cresterea increderii in sine;
 • dezvoltarea unor strategii de a se imprieteni cu copii  asemanatori lui ca interese si cu lucruri in comun;
 • dobandirea unor tehnici de autoaparare in situatii de  bulling;
 • fixarea unor solutii pentru rezolvarea unor conflicte; -risipirea timiditatii si deprinderea unor noi modalitati  de interrelationare.

STRUCTURA MODUL:

Sesiunea 1: PRIETENIA Ce calitati apreciem la noi si alte  persoane si ne determina sa ne imprietenim cu ei/ele  sau ce este nevoie sa evitam ori sa rezolvam atunci  cand prietenia este bazata pe conditionari, limitari ori  critica si respingere

Sesiunea 2: Suntem cu totii diferit Ce ne face sa fim speciali si  unici ( cum sa ramanem noi insine, cum putem sa  copiem si sa imprumutam doar acele obiceiuri si  modele care ne avantajeaza si nu ne convertesc dupa  cum isi doresc sau ne impun altii)

Sesiunea 3: Discriminare si bullying  Cum reactionam cand noi  sau cei din jur suntem victimele unui comportament  nepotrivit si nedrept.

Sesiunea 4: Tehnici de interventie in rezolvarea conflictelor  Vom discuta de pasi necesari in rezolvarea unui conflict, cum sa reactionam si cum ne putem mentine obiectivi.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • o conexiune buna la internet
 • coli albe
 • imprimanta (pentru a putea avea fisele pe care le voi trimite, necesare fiecarei intalniri), instrumente de  scris si creioane colorate

Administrative:

 • Copiii care intarzie la atelier mai mult de 10 minute nu vor mai participa la sesiune
 • Copiii isi dau ocazia sa vorbeasca pe rand, asculta ce are fiecare de spus si ofera feedback  colegilor pentru interventiile lor

Despre facilitator:

Sunt Carmen Mutu, psihoterapeut si psiholog clinician si imi desfasor  activitatea in cabinetul propriu. Am dobandit o  experienta de lucru in grupurile de dezvoltare  personala de peste 8 ani, detin atestat de libera  practica si sunt membru al Colegiului Psihologilor din  Romania inca din 2011.  Din 2012 am demarat proiecte de psihoeducatie in  gradinite private, scoli si afterschool-uri prin activitati  ca: grupuri de dezvoltare personala, consilierea  copilului, a parintelui si a cadrelor didactice. In perioada pandemiei am continuat pe zoom si  kinderpedia sesiunile de lucru cu copiii, de aici a pornit  ideea de a ma adresa si altor copii, din afara  institutiilor cu care am colaborat.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.

Distribuie