top of page

Grupa in formare

|

Zoom

Atelier "Teatru radiofonic improvizat" (9-13 ani) - Sesiunea 1

In cadrul atelierul de teatru radiofonic, vom invata sa conturam personaje cu ajutorul vocii noastre si sa transmitem emotiile doar prin ‘’puterea cuvantului’’. Avand in vedere ca totul se va petrece spontan, pornind de la sugestiile copiilor, efectul va fi unul spectaculos!

Atelier "Teatru radiofonic improvizat" (9-13 ani) - Sesiunea 1
Atelier "Teatru radiofonic improvizat" (9-13 ani) - Sesiunea 1

Ora și locul

Grupa in formare

Zoom

Despre eveniment

Stiati ca cel mai vechi spectacol de teatru radiofonic inregistrat pe banda, dateaza din 1951 si este vorba despre piesa "Hagi Tudose", in regia lui Ion Sahighian?

Pentru ca ne dorim sa ii familiarizam pe copii cu teatrul radiofonic, am dezvoltat un atelier in care fiecare participant, timp de o ora pe saptamana, va avea 3 actiuni principale: aceea de a asculta si de a-si imagina, de a da culoare unei povesti prin intermediul vocii sale si de a dezvolta mai departe firul narativ.

Joaca va fi nelipsita, pentru ca ​prin intermediul ei ne dezvoltam imaginatia, atentia, mijloacele de expresie, simturile, ne perfectionam autodisciplina. 

Ce vom face in cadrul atelierului de teatrul radiofonic?

Ne vom folosi doar de dialog, muzica, voce si efecte speciale, lasand la o parte orice fel de imagine vizuala si il vom lasa pe ascultator sa isi imagineze detaliile, personajele, nuantele povestii.

Ca si metoda de predare, in componenta cursului vom include exercitii de dictie, voce si elemente de actorie clasica, dar mai ales improvizatie adaptata mediului online.

Cum se vor desfasura sesiunile?

Cu ajutorul aplicatiei Zoom, in varianta "breakout rooms", vom imparti copiii in echipe si vom avea camere separate, dedicate fiecare echipe.

In fiecare camera, echipele vor dezbate si vor lucra la task-urile primite.

Ce ne dorim sa realizam la finalul celor 6 sesiuni?

Prin intermediul atelierului de teatru radiofonic, vom invata sa conturam personaje cu ajutorul vocii noastre si sa transmitem emotiile doar prin ‘’puterea cuvantului’’. Avand in vedere ca totul se va petrece spontan, pornind de la sugestiile copiilor, efectul va fi unul spectaculos!

In plus, ne-am propus ca la finalul modulului, copiii sa prezente un spectacol  de ‘’teatru de improvizatie radiofonic’’, online, in fata celor dragi.

Mentiuni:

  • Pret modul: 350 lei;
  • Grupa in formare;
  • Atelierul este format din 6 sesiuni, ce vor avea loc saptamanal, in zilele de joi.
  • Durata sesiune: 80 minute;
  • Nivel de dificultate: mediu/avansat;
  • Modulul este dedicat copiilor care au parcurs deja modulele de actorie din program;
  • Numar maxim de participanti: 10 
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate individual. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia intregului modul.

Obiective si beneficii:

  • Cresterea memoriei verbale;
  • Imbunatatirea perceptiei corporale;
  • Imbunatatirea capacitatii de percepere a episoadelor (premisa a gandirii anticipative si sistematice);
  • Nivelul atentiei imbunatatit;
  • Cresterea stabilitatii puterii de concentrare;
  • Cresterea sentimentului de valoare de sine in interiorul familiei.

Despre facilitator:

Andrei Bratu este actor, improvizator, trainer acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari ANC, cu experienta de peste 9 ani in lucru cu copii si adulti. A lucrat ca profesor de teatru si improvizatie pentru copii, in Austria, Ungaria si Elvetia pe imbunatatirea integrarii sociale a minoritatilor si cu grupuri de copii cu spectru autist. In Romania a lucrat cu copii pe integrare sociala a minoritatilor, copii din zone defavorizate si cu copii in diverse tabere de creatie si in cadrul scolilor ca materie optionala.

Distribuie evenimentul

bottom of page