lun., 14 iun. | Zoom

Micii creatori de desene animate (10-14 ani) - Sesiunea 1

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Micii creatori de desene animate (10-14 ani) - Sesiunea 1

Program

14 iun., 18:30 – 19:30
Zoom

Descriere atelier

Atelierul "Micii creatori de desene animate" isi propune scoaterea copilului din zona de simplu spectator al desenelor animate vazute pe calculator/tableta si implicarea lui in zona de actiune, de realizator al propriei animatii.

La acest moment trendul de a folosi desene animate in diferite domenii de activitate este in crestere foarte mare, atat in educatie cat si in business, marketing si promovare de produse sau servicii, reclama si publicitate.

De ce exista acest trend de crestere in realizarea de Desene Animate?

Pentru ca cercetarile au evidentiat ca informatia daca este insotita de o animatie creste puterea de asimilare a mesajului de 8 ori mai mult.

Asadar, va invitam la un atelier dinamic, organizat si creativ, unde pe parcursul celor 6 sesiuni, participantii vor realiza un film de desene animate, trecand pe rand, prin toate „posturile” pe care le presupune realizarea unui film: Regizor, Scenarist, Scenograf, Inginer de sunet, Inginer de efecte speciale si multe altele.

Beneficii:

 • Dezvoltarea creativitatii si a imaginatiei.
 • Dezvoltarea unei idei si aprofundarea acesteia pana la partea practica, respectiv la desenul animat.
 • Invatarea unui soft de animatie, prin parcurgerea tuturor etapelor necesare.
 • Abilitatile descoperite in cadrul acestui atelier vor fi utile pentru un posibil job pe care poate sa-l aibe in viitor, ca si adult (inclusiv in scopul realizeazarii de materiale educative pentru scoala).
 • Cresterea increderii in sine prin dobandirea unei abilitati noi.

Structura atelier

Sesiunea 1: in aceasta sesiune copilul participa alaturi de parinte, astfel incat sa ne cunoastem mai bine si sa stabilim impreuna regulile jocului, deoarece ne vom juca!

Sesiunea 2: Este lectia in care copilul invata ca pentru a face un desen animat, el trebuie sa cunoasca 5 concepte

 • Sa defineasca un cuvant care va sta la baza desenului animat.
 • Pornind de la cuvant sa stabileasca ideea desenului animat
 • Dupa ce si-a stabilit ideea care va sta la baza animatiei va trebui sa creeze personajele
 • Avand personajele create va trece la scrierea povestii
 • Avand povestea scrisa va trece la stabilirea SCRIPTULUI. Scriptul este un rezumat al intregii povesti, care este alcatuit din bucati de poveste, numite scene. Acest script se face in scris.

In aceasta sesiune primeste si tema pentru acasa (sa faca scriptul desenului animat), astfel incat el sa aprofundeze ceea ce a invatat in lectie. 

Sesiunea 3: Este lectia unde vorbim despre Storyboard: ce este si cum se realizeaza.

 • Acest Storyboard il va ajuta pe copil ca atunci cand va trece efectiv la realizarea desenului animat, el sa stie exact ce va pune un fiecare Scena.
 • Nu trebuie sa aiba un talent deosebit la desen, Desenarea poate fi facuta foarte schematic, important este ca in Scena sa apara toate elementele pe care el doreste sa le puna acolo adica, fundal, personaje, dialoguri, efecte speciale, coloana sonora.

Tema in urma acestei sesiuni va fi sa deseneze Storyboard-ul.

Sesiunea 4: Cunoastem soft-ul de animatie cu care copilul vom lucra, care sunt caracteristicile acestui soft, adica: zona unde gasim personajele, zona unde creem scenele, zona unde gasim fundalurile, muzica, textele si celelate elemente necesare pentru a face un desen animat.

Sesiunile 5 si 6:  Trecem la realizarea efectiva a desenului animat. Copilul, in functie de script-ul si storyboard-ul pe care l-a facut, va incepe sa creeze scena cu scena, intrega animatie pe care si-a dorit-o in momentul cand si-a ales "Cuvantul", care a dus la "Ideea Animatiei", din care s-au creat "Personajele", care au fost puse intr-o "Poveste", dupa care s-a facut Scriptul, din care a rezultat Storyboard-ul.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • Laptop/tableta
 • Program animatie instalat pe calculator – parintii sa creeze cont inainte de atelier​

Mentiuni:

 • 6 participanti maxim
 • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat
 • Participantii vor primi la final o diploma
 • Pret: 390 lei/modul de 6 sesiuni

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Adrian Mititelu este inginer, pasionat de educatie copiilor. Isi desfasoara activitatea cu copiii de 12 ani, trecand prin mana lui aproape 900 de copii. In urma cu 3 ani si-a dat seama de interesul din ce in ce mai mare al copiilor fata de tehnologie, adica calculatoare, tablete, telefoane. Dar a intuit si un mare neajuns a acestei tehnologii si anume faptul ca aproape toti copiii pierdeau mult timp in fata calculatorului, urmarind desene animate.

Atunci a avut ideea ca daca copiii pierd foarte mult timp in fata calculatorului si urmaresc desene animate, de ce sa nu invete sa faca ceva util, adica sa invete sa faca filme de desene animate.

Mai bine de 60 de copii au invatat alaturi de Adrian cum se poate face un film de animatie, ei dobandind aceasta abilitate, care ii va ajuta pe viitor sa faca din aceasta un job si inca unul bine platit.

In afara de atelierul "Creatie filme de desene animate", Adrian sustine si atelierul "Jucarii din carton".

Distribuie