lun., 08 mar. | Zoom

Sesiune atelier de dans "Cha-Cha" (6-10 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune atelier de dans "Cha-Cha" (6-10 ani)

Program

08 mar., 18:00 – 19:00
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 50 lei
  • Durata: 50 min
  • Numar maxim de participanti: 12 copii
  • Sesiunile pot fi achizitionate si separat
  • Este necesar un spatiu de 2mp pentru desfasurarea miscarilor

Fie ca vorbim despre dans sportiv sau modern, dansul este un sport distractiv si placut care solicita copiii atat din punct de vedere fizic cat si psihic. 

In cadrul acestui atelier vom practica, saptamanal, dansul sportiv si cel modern, tipul dansului fiind specificat din timp.

Ne vom imbunatati latura artistica prin exercitii, tehnica, miscari si jocuri interactive.

Nu in ultimul rand, dansul este asociat cu o postura perfecta, cu maniere care atrag atentia si cu o eleganta iesita din comun.

In cadrul atelierului de dans participantul va fi expus unui mediu vesel, placut, unde va intalni alti participanti ce impartasesc aceeasi energie si bucurie. Vom invata pasii si miscarile aferente dansului, dar o vom face intr-un stil vesel si vom reusi sa creem o atmosfera de voie buna. Odata invatati pasii vom dansa cu totii si vom transpira, fiind un dans solicitant din punct de vedere fizic. Copiii pot avea langa ei o sticla de apa si un tricou pregatit pentru a se schimba la finalul orei.

Despre stilul de dans abordat in timpul sesiunii:

Se pare ca numele de Cha-Cha a aparut pentru prima data in Indiile de Vest; acolo exista o planta ale carei pastai contin niste seminte care atunci cand sunt scuturate in interiorul unui recipient scot un sunet a carui transcriere fonetica este "cha". Datorita acestui fapt, au fost folosite de catre orchestrele cubaneze ca instrument de percutie pentru stabilirea ritmului melodiei sau al dansului. Cel mai probabil insa, provenienta numelui vine din cel al dansului energic cubanez: Guaracha. De asemenea s-a sugerat ca numele de cha-cha este un derivat al sunetului pe care il produc picioarele in chasse-ul care este inclus in majoritatea figurilor de dans.

Ritmul cha-cha este unul alert, specific latino, pasii sunt mici si imprima miscari ale soldurilor tipice, fiind un dans plin de energie si pofta de viata ce impleteste bucuria dansului cu simplitatea unor miscari ce pot fi invatate usor, chiar si de catre incepatorii indeajuns de dedicati. 

Cha-cha-ul se danseaza pe o masura de 4/4 si numaratoarea este 1,2,3 cha cha, iar dansatorii fac intoarceri in executia pasilor. Se pot adauga pivotari si multe alte miscari noi, vioaie. Pasii incrucisati, rotatiile si miscarile laterale sunt de asemenea, incluse, cu franari sau locuri unde miscarea se opreste pentru un moment. Cha-cha-ul cere multe miscari de solduri, ceea ce face dansatorii foarte expresivi.

Despre facilitator:

Sunt Alexandru Iagaru, am 31 de ani si dansez de la varsta de 10. Am experienta de 13 ani de predat, avand propriul club de dans sportiv de multi ani. Am fost campion national de clase valorice la dans sportiv (E, D, C) si am creat perechi care au fost Finaliste ale Campionatului National de Dans Sportiv si membre ale Lotului National de Dans Sportiv. Pregatesc copii cu varste incepand de la 4 ani, dar lucrez in acelasi timp si cu elevi adolescenti si adulti. Sunt pasionat de ceea ce fac si abia astept sa impartasesc din experientele mele alaturi de cei care se vor inscrie la atelierul de dans!

Distribuie