lun., 22 mar. | Zoom

Sesiune atelier de dans - Quickstep (6-10 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune atelier de dans - Quickstep (6-10 ani)

Program

22 mar., 18:00 – 19:00
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 50 lei
  • Durata: 50 min
  • Numar maxim de participanti: 12 copii
  • Sesiunile pot fi achizitionate si separat
  • Este necesar un spatiu de 2mp pentru desfasurarea miscarilor

Fie ca vorbim despre dans sportiv sau modern, dansul este un sport distractiv si placut care solicita copiii atat din punct de vedere fizic cat si psihic. 

In cadrul acestui atelier vom practica, saptamanal, dansul sportiv si cel modern, tipul dansului fiind specificat din timp.

Ne vom imbunatati latura artistica prin exercitii, tehnica, miscari si jocuri interactive.

Nu in ultimul rand, dansul este asociat cu o postura perfecta, cu maniere care atrag atentia si cu o eleganta iesita din comun.

In cadrul atelierului de dans participantul va fi expus unui mediu vesel, placut, unde va intalni alti participanti ce impartasesc aceeasi energie si bucurie. Vom invata pasii si miscarile aferente dansului, dar o vom face intr-un stil vesel si vom reusi sa creem o atmosfera de voie buna. Odata invatati pasii vom dansa cu totii si vom transpira, fiind un dans solicitant din punct de vedere fizic. Copiii pot avea langa ei o sticla de apa si un tricou pregatit pentru a se schimba la finalul orei.

Despre stilul de dans abordat in timpul sesiunii:

Quick step-ul este un dans vesel, un dans al energiei ce exprima optimism, vitalitate, tinerete si pofta de viata. Pentru ca pasii sunt rapizi, dansatorii umplu cu usurinta ringul de dans.

Dansul, englez la origine, a fost standardizat in 1927. Desi a evoluat din Foxtrot, Quickstep-ul este in prezent un stil de dans separat de acesta. Cele trei figuri caracteristice Quickstep-ului sunt chasse-ul (in care se apropie picioarele), intoarcerea dreapta si lock-step-ul (pasul incrucisat). Acest stil de dans a evoluat treptat intr-unul foarte dinamic si cu multa deplasare pe ringul de dans, avand multe figuri cu sarituri, alergari, pasi rapizi cu mult avant si rotatii. 

Tempo-ul Quickstep-ului este unul vioi si a fost dezvoltat pe muzica sacadata din era jazz-ului, care este una alerta in comparatie cu alte genuri de muzica pentru dans.

Muzica pe care se danseaza quick step-ul este de obicei jazz sau swing cu un tempo de aproximativ 50 de beat-uri pe minut, insa datorita alternarii dintre pasii lenti si rapizi, quickstep-ul pare un dans mult mai energic si mai greu de stapanit decat este in realitate, atunci cand este privit din afara. 

Despre facilitator:

Sunt Alexandru Iagaru, am 31 de ani si dansez de la varsta de 10. Am experienta de 13 ani de predat, avand propriul club de dans sportiv de multi ani. Am fost campion national de clase valorice la dans sportiv (E, D, C) si am creat perechi care au fost Finaliste ale Campionatului National de Dans Sportiv si membre ale Lotului National de Dans Sportiv. Pregatesc copii cu varste incepand de la 4 ani, dar lucrez in acelasi timp si cu elevi adolescenti si adulti. Sunt pasionat de ceea ce fac si abia astept sa impartasesc din experientele mele alaturi de cei care se vor inscrie la atelierul de dans!

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.

Distribuie