lun., 17 mai | Zoom

Sesiune atelier de dans - Salsa (6-10 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune atelier de dans - Salsa (6-10 ani)

Program

17 mai, 18:00 – 19:00
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 50 lei
  • Durata: 50 min
  • Numar maxim de participanti: 12 copii
  • Sesiunile pot fi achizitionate si separat
  • Este necesar un spatiu de 2mp pentru desfasurarea miscarilor

Fie ca vorbim despre dans sportiv sau modern, dansul este un sport distractiv si placut care solicita copiii atat din punct de vedere fizic cat si psihic. 

In cadrul acestui atelier vom practica, saptamanal, dansul sportiv si cel modern, tipul dansului fiind specificat din timp.

Ne vom imbunatati latura artistica prin exercitii, tehnica, miscari si jocuri interactive.

Nu in ultimul rand, dansul este asociat cu o postura perfecta, cu maniere care atrag atentia si cu o eleganta iesita din comun.

In cadrul atelierului de dans participantul va fi expus unui mediu vesel, placut, unde va intalni alti participanti ce impartasesc aceeasi energie si bucurie. Vom invata pasii si miscarile aferente dansului, dar o vom face intr-un stil vesel si vom reusi sa creem o atmosfera de voie buna. Odata invatati pasii vom dansa cu totii si vom transpira, fiind un dans solicitant din punct de vedere fizic. Copiii pot avea langa ei o sticla de apa si un tricou pregatit pentru a se schimba la finalul orei.

Despre stilul de dans abordat in timpul sesiunii:

Salsa este o experiență intensă care nu își pierde insă latura de relaxare, destindere și socializare. In realitate, salsa este mai mult decât o oportunitate de a îmbrățișa pasiunea pentru muzica, inseamnand libertate de expresie si comunicare intre parteneri fara a fi nevoie de cuvinte, ceea ce transformă intreaga experiență a dansului de salsa intr-una puternic înrădăcinată in aspectul social al dansului.

Mai mult decat un simplu dans, salsa este o modalitate excelentă de a integra mișcarea in ritmul haotic al vieții moderne, mișcările tipice acestui dans lucrând toate grupele de mușchi, de la abdomen la șolduri și la picioare. Salsa este o modalitate excelentă de a te menține in formă, a-ți face prieteni și a-ti redescoperi increderea in tine. Acest tip de dans le permite partenerilor să iși exploreze in mod creativ si aproape intuitiv latura sensibila, imaginația, ce altfel rămane ascunsă de multe ori datorită diverșilor factori social.

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 pași, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, băiatul fiind cel care conduce și dirijează mișcările fetei.

Despre facilitator:

Sunt Alexandru Iagaru, am 31 de ani si dansez de la varsta de 10. Am experienta de 13 ani de predat, avand propriul club de dans sportiv de multi ani. Am fost campion national de clase valorice la dans sportiv (E, D, C) si am creat perechi care au fost Finaliste ale Campionatului National de Dans Sportiv si membre ale Lotului National de Dans Sportiv. Pregatesc copii cu varste incepand de la 4 ani, dar lucrez in acelasi timp si cu elevi adolescenti si adulti. Sunt pasionat de ceea ce fac si abia astept sa impartasesc din experientele mele alaturi de cei care se vor inscrie la atelierul de dans!

Distribuie