top of page

lun., 05 iul.

|

Zoom

Sesiune atelier de dans - Samba (6-10 ani)

Fie ca vorbim despre dans sportiv sau modern, dansul este un sport distractiv si placut care solicita copiii atat din punct de vedere fizic cat si psihic. 

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Sesiune atelier de dans - Samba (6-10 ani)
Sesiune atelier de dans - Samba (6-10 ani)

Program

05 iul. 2021, 10:00 – 11:00

Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 50 lei
  • Durata: 50 min
  • Numar maxim de participanti: 12 copii
  • Sesiunile pot fi achizitionate si separat
  • Este necesar un spatiu de 2mp pentru desfasurarea miscarilor

Fie ca vorbim despre dans sportiv sau modern, dansul este un sport distractiv si placut care solicita copiii atat din punct de vedere fizic cat si psihic. 

In cadrul acestui atelier vom practica, saptamanal, dansul sportiv si cel modern, tipul dansului fiind specificat din timp.

Ne vom imbunatati latura artistica prin exercitii, tehnica, miscari si jocuri interactive.

Nu in ultimul rand, dansul este asociat cu o postura perfecta, cu maniere care atrag atentia si cu o eleganta iesita din comun.

In cadrul atelierului de dans participantul va fi expus unui mediu vesel, placut, unde va intalni alti participanti ce impartasesc aceeasi energie si bucurie. Vom invata pasii si miscarile aferente dansului, dar o vom face intr-un stil vesel si vom reusi sa creem o atmosfera de voie buna. Odata invatati pasii vom dansa cu totii si vom transpira, fiind un dans solicitant din punct de vedere fizic. Copiii pot avea langa ei o sticla de apa si un tricou pregatit pentru a se schimba la finalul orei.

Despre stilul de dans abordat in timpul sesiunii:

Cand spui Samba nu poti sa nu te gandesti la Carnavalul de la Rio de Janeiro, deci Brazilia. Aici sunt originile Sambei, care de altfel este si dansul national al Braziliei. Este o combinatie de influente africane, indiene si iberice.

Cum dansezi Samba? 

Mai intai trebuie sa reusesti sa ajungi la o stare vesela, exuberanta, ca sa poti sa te exprimi in adevaratul sens al Sambei. In mare parte, figurile de Samba care se danseaza astazi sunt realizate prin miscarea soldurilor.

Este un stil destul de solicitant pentru toate partile corpului, iar partenerii au nevoie de o conditie fizica buna pentru a putea tine pasul cu ritmul, insa la Samba, cei mai multi dansatori ajung in punctul in care ritmul le curge prin vene, iar miscarile vin natural pentru ca acesta este un dans al pasiunii, al energiei pure si al armoniei prin miscare. Samba este un dans ce readuce pofta de viata, aduce bucurie, miscare si o provocare binevenita pentru toti cei care iubesc dansul.

Despre facilitator:

Sunt Alexandru Iagaru, am 31 de ani si dansez de la varsta de 10. Am experienta de 13 ani de predat, avand propriul club de dans sportiv de multi ani. Am fost campion national de clase valorice la dans sportiv (E, D, C) si am creat perechi care au fost Finaliste ale Campionatului National de Dans Sportiv si membre ale Lotului National de Dans Sportiv. Pregatesc copii cu varste incepand de la 4 ani, dar lucrez in acelasi timp si cu elevi adolescenti si adulti. Sunt pasionat de ceea ce fac si abia astept sa impartasesc din experientele mele alaturi de cei care se vor inscrie la atelierul de dans!

Distribuie

bottom of page