vin., 30 oct. | Zoom

Sesiune Calatorie in Tara Grozaviilor 5-9 ani

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune Calatorie in Tara Grozaviilor 5-9 ani

Program

30 oct. 2020, 16:00 – 17:00
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni

  • maxim 6 participanti
  • Pret 50 lei
  • sesiunea are loc vineri 30 octombrie de la ora 16

Materiale necesare:

Foi, Culori, Carioci Un cos/o cutie cu obiecte de speriat de prin casa – dinozauri, dragoni, monstri, carti cu povesti de speriat si personaje inspaimantatoarePrintre activitati strecuram si informatii despre Halloween – origini, mituri, istorie.

De Halloween avem ocazia sa ne distram pe seama tuturor lucrurilor care ne sperie sau ne dezgusta si sa ne jucam cu zombie, paienjeni, fantome, chestii lipicioase si tot felul.

Va provocam sa calatorim cu ajutorul imaginatiei in locuri infricosatoare ca metoda de a gestiona prin joaca si ras acele experiente care in realitate ne pot inspaimanta. Copiii sunt dornici sa spuna povesti de groaza pentru ca astfel au ocazia sa vorbeasca despre diverse lucruri infricosatoare pe care altfel nu le-ar povesti. Povestea imaginara le ofera un context sa se descarce si un spatiu sigur de exprimare.

Ce vom face efectiv la atelier?

Ne vom face un pasaport pentru Tara Grozaviilor pe care vom desena tot ce putem mai terifiant, vom povesti despre tot ceea ce ii preocupa pe copii de halloween si vom juca Valiza Groazei – ocazie de a pune intr-o valiza “chestii” scarboase sau de care ne temem. La sfarsit – tot cu ajutorul imaginatiei – vom distruge valiza plina sau o vom trimite pe o planeta indepartata in functie doar de propunerile si voturile copiiilor. Printre activitati strecuram si informatii despre Halloween – origini, mituri, istorie.

Un exemplu de “poveste a pasaportului” : Pasaportul meu este asa : O floare carnivora care are in gura un portal. Acest portal te duce pe o insula cu nisipuri miscatoare si un melc. Melcul se transforma intr-un melc cu dinti si gheare. El te loveste si te scote din nisip si astfel ajungi in Tara Grozaviilor. (Matei – 9 ani)

Beneficii pentru copii

  • dezvoltarea imaginatiei si creativitatii
  • incredere in fortele proprii
  • instrumente de gestionare a fricilor
  • dezvoltarea comunicarii prin simboluri si cuvinte
  • distractie, relationare

Despre facilitator:

Sunt Oana Gabriela Stoiciu, psiholog si terapeut holistic, cu specializare in hipnoza. De 8 ani de cand am devenit mama am ales, si pentru a-mi intelege propria calatorie prin viata, sa ma specializez in psihologia copilului si dinamica familiei. Am dezvoltat un atelier de gestionarea emotiilor pentru gradinite si scoli primare , am activat intr-un ONG unde am lucrat cu peste 50 de familii si in cabinetul propriu.

Doresc sa impartasesc cu voi ceea ce am aflat in aceasta calatorie, metode simple de a aduce mai multa armonie si bucurie in viata noastra si a copiiilor, sa ne reamintim sa radem si sa ne jucam mai des, sa ne motivam reciproc sa redescoperim natura si miscarea in aer liber chiar si atunci cand avem activitati online.

Distribuie