sâm., 30 ian. | Zoom

Sesiune "Curiozitati si legende" - Machu Picchu (8-11 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune "Curiozitati si legende" - Machu Picchu (8-11 ani)

Program

30 ian., 12:00 – 13:00
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 50 lei
  • Sesiunea Machu Picchu - una din cele 7 minuni ale lumii face parte din modulul "Curiozitati si legende"
  • 6 participanti maxim

Despre ce se discuta in cadrul sesiunii:

incasii se credeau fiii Soarelui, prilej sa realizam un soare din plastilina, care inveseleste camera

• secretele cetatii Machu Picchu

• luptele dintre indienii din America si europeni

• Pocahontas chiar a existat

• muzica amerindienilor si zborul maiestuos al condorului (simbol national in Peru) peste muntii Anzi

Obiective si beneficii:

La finalul atelierului, copiii vor sti curiozitati din tari si locuri diverse, vor acumula informatii utile de cultura generala si vor invata despre mari descoperiri ale omenirii.

Copiii vor asimila usor informatia prin ascociere cu imagini vizuale si sonore (auditii din muzica popoarelor), prin povestiri scurte, dialog si implicarea proprie in realizarea activitatilor practice. Ca amintire, vor avea o fotografie a hartii cu mirodenii si un borcanel al prosperitatii (sesiunea 1), un puzzle creat la atelier cu Biserica Sf. Nicolae din Moscova (sesiunea 2), o minigradina cu pietricele (sesiunea 3) sau un soare vesel din plastilina, numai bun de inviorat atmosfera (sesiunea 4).

Cel mai important beneficiu este sa descopere ca pot invata lucuri utile si sa se distreze, in acelasi timp, fara efortul de a memora mecanic.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • Plastilina de diferite culori (inclusiv galben si portocaliu)

Diferenta intre o sesiune si un modul:

  • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
  • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.

Distribuie