joi, 03 dec. | Zoom

Sesiune "Curiozitati si legende" - Romania frumoasa (8-11 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune "Curiozitati si legende" - Romania frumoasa (8-11 ani)

Program

03 dec. 2020, 17:00 – 17:50
Zoom

Descriere atelier

Mentiuni:

 • Pret sesiune: 70 lei
 • Sesiunea Romania frumoasa este o sesiune in editie speciala cu ocazia Zilei Nationale
 • 6 participanti maxim cu varste intre 8 si 11 ani

Fiecare tinut are ceva captivant iar Romania nu face exceptie: este o tara frumoasa, cu oameni interesanti si natura superba (mai avem specii de plante si animale care in alte tari au disparut demult). Va propunem o editie speciala, de Ziua Romaniei - o calatorie inedita  in spatiul romanesc care sa impulsioneze copiii sa exploreze valori autentice, sa inteleaga de unde venim si cum construim o Romanie creativa si inteligenta.

Sunt foarte multe lucruri in Romania care merita sa fie salvate de la uitare pentru ca ne inspira, care ne fac viata mai fericita si mai prospera. Copiii care cresc in iubirea pentru oamenii si locul unde traiesc sunt mai increzatori in sine si reusesc sa faca schimbari in bine pentru ei si pentru comunitatea in care traiesc.

Pentru a iubi cu adevarat ceva, mai intai cunoastem acel ceva, cu mintea si cu inima deschise, bucurandu-ne de cele bune si contribuind la indreptarea celor mai putin bune. Romania frumoasa este langa noi, plina de Curiozitati si legende care abia asteapta sa fie descoperite.

Structura atelierului:

 • cetatea dacica Sarmisegetuza Regia: mister, un calendar solar enigmatic, metale pretioase si mult “aur verde” (paduri);
 • podul lui Apolodor din Damasc, reconstituit printr o holograma: Dacii sau romanii? si un celebru joc pentru copii;
 • povestea mamaligii si din ce se facea ea inainte de a aduce porumbul din America;
 • limbajul cifrat de pe ie (bluza romaneasca) - inventam un alfabet cu simboluri din cusaturile romanesti
 • cetati, domnitori, domnite: moda la romani;
 • Ileana Cosanzeana si frumusetea in Romania de azi (exercitiu amuzant de imaginatie);
 • la partea practica, realizam un stindard dacic si facem legatura intre lupi si sarbatoarea Sfantului Andrei (“Halloween-ul” romanilor- 30 noiembrie)

Obiective si beneficii:

La finalul atelierului, copiii vor sti curiozitati si legende romanesti, vor acumula informatii utile de cultura generala si vor afla mai multe despre Romania frumoasa, care merita cunoscute.

Copiii vor asimila usor informatia prin ascociere cu imagini vizuale si sonore ("Rapsodia romana" de George Enescu), prin povestiri scurte, dialog si implicarea proprie in realizarea activitatilor practice. Ca amintire, vor avea un steag dacic, realizat de mana lor, care odata arborat in camera va pune pe fuga toate spaimele.

Cel mai important beneficiu este sa descopere ca pot invata lucuri utile despre Romania si sa se distreze, in acelasi timp, fara efortul de a memora mecanic.

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • 5 coli; carioci; culori; lipici; foarfeca, 2 betisoare de lemn (pot fi frigarui, pensule vechi, betisoare de inghetata etc.)

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Distribuie