joi, 15 iul. | Zoom

Sesiune "Curiozitati si legende"- Tropical Islands (8-11 ani)

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Sesiune "Curiozitati si legende"- Tropical Islands (8-11 ani)

Program

15 iul., 19:00 – 20:00 EEST
Zoom

Descriere atelier

Atelierul "Curiozitati si legende" vine cu o serie de sesiuni de vacanta in care vom calatori (pe aripile imaginatiei) in parcuri de distractii pentru copii, cunoscute (sau mai putin cunoscute) si care cu siguranta au ajuns la urechile copiilor la un moment dat sau despre care vor afla acum si vor avea multe, multe intrebari.

Pe langa partea de informatii si curiozitati, vom realiza si cate un mic suvenir care sa ne aminteasca ulterior de parcul respectiv, dar si cu scopul de a ne distra si a ne exersa indemanarea. 

Personaje, locuri si obiceiuri amuzante vor fi explorate rand pe rand, cu imagini, filmulete si povestioare bine alese, astfel incat sa devenim calatori avizati, cunoscatori, adevarati exploratori.

Subiectele propuse:

1.Disneyland – Franta

Este unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractii din lume, pentru copii. In acest parc  totul pare real, desi personajele sunt desprinse dintr-o lume magica. Intalnirea cu personajele din desene animate Disney, cum sunt Donald Duck si Mickey Mouse, atractiile turistice, parcurile tematice și spectacolele foarte frumoase sunt deliciul celor mari şi mici.

DIY –  Castelul magic (pop-up)

2.Tropical Islands - Germania

Aflat la 60 km distanta de Berlin, Tropical Islands te introduce intr-o lume a vacantelor tropicale. Este un parc de distractii pentru toată lumea, cu momente frumoase pentru copii si adulti, atractii deosebite in apa sau pe uscat: expeditie in padurea tropicala, laguna de la marginea padurii, aventuri nn Insula Comorilor, plimbari cu balonul.

DIY - Insula Comorilor (din plastilina)

3.Legoland Billund - Danemarca

Unul dintre cele mai fascinante parcuri de distractii din intreaga lume se afla in apropiere de fabrica faimoaselor jucarii Lego, in Billund, Danemarca. Legoland este impartit in 9 zone, fiecare dintre acestea avand o tematica diferita. O sectiune interesanta este Tinutul Polar, unde exista o adevarata colonie de pinguini.

DIY –  Orasul Lego

4.Gardaland - Italia

Fiecare italian stie ce inseamna Gardaland si cata distractie exista acolo. Acest parc de distractii are caruseluri inspirate din diverse domenii, precum: istorie, spatiu, geografie si fantezie. Gardaland are in jur de 30 de atractii, iar cel mai mare carusel al parcului se numeste Mammut. Mai mult, Gardaland ofera un acvariu cu o Gradina de Caracatite ce fascineaza copiii si adultii deopotriva.

DIY – Caruselul fanteziei (craft)

Mentiuni:

 • Pret sesiune: 50 lei;
 • 6 participanti maxim;
 • Grad de dificultate: usor;
 • Durata unei sesiuni este de 50 minute; fiecare sesiune va avea loc saptamanal, joia, de la ora 19;
 • Sesiunile sunt individuale si pot fi achizitionate separat.

Obiective si beneficii:

 • INVATAREA PRIN ASOCIERE
 • CREATIVITATEA
 • INCREDEREA IN SINE
 • INDEMANAREA
 • RABDAREA
 • MISCAREA CORPORALA
 • CONCENTRAREA
 • STIMA DE SINE
 • INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • carton colorat, culori, lipici, foarfeca, plastilina.

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Sustine atelierele de poezie haiku pentru copii si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Din admiratia pentru cultura japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare si PR la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Ramona Badescu – scriitoare si specialist Public Relations la Filarmonica ”Oltenia”.

Distribuie