top of page

sâm., 16 oct.

|

Zoom

Sesiune scriere creativa poezie Haiku (8-11 ani)

Haiku vine din Japonia (tara fascinației pentru miniaturi) si este cea mai scurta formă de poezie din lume: are numai 3 versuri!

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Sesiune scriere creativa poezie Haiku (8-11 ani)
Sesiune scriere creativa poezie Haiku (8-11 ani)

Program

16 oct. 2021, 11:00 – 12:00

Zoom

Descriere atelier

Datorită conciziei sale, este un stil poetic ideal pentru copiii de toate varstele, surprinzand  momente din viata de zi cu zi care, altfel, ar trece neobservate. Subiectele populare pentru copiii care scriu haiku includ: natura, familia, prietenii, animale sau  lucrurile preferate. Un haiku frumos despre familie poate exprima aprecierea in cateva cuvinte puternice. Astfel de haiku sunt potrivite ca urari aniversare inedite sau mesaje insotind o carte, un album foto, un obiect handmade sau decoratiuni pentru casa.

Poeziile haiku amuzante pot explora orice subiect. Astfel, umorul ajuta copiii sa depaseasca mai usor obstacolele si nimic nu mai este banal sau plictisitor atunci cand captezi clipa intr-o fotografie in cuvinte.

Dimineata –

flori de ceata

cu lene in gene

(haiku din cartea”Floare de cires”de  Ramona Badescu)

Obiective si beneficii

Scrierea de haiku este o modalitate excelenta de a ajuta copiii sa-si dezvolte:

 • abilitățile lingvistice
 • creativitatea literară și nu numai
 • simtul umorului
 • capacitatea de a se bucura de lucrurile simple și de a iesi din rutina si plictiseala
 • receptivitatea la valori estetice clasice

Chiar daca, mai tarziu, vor aborda  alte stiluri de poezie, acest atelier ramane o experienta speciala - este ziua in care au descoperit haiku și poate ca au scris prima lor poezie. Nu este deloc surprinzator pentru copiii care prind gustul pentru haiku sa nu se mai opreasca din scris și, desigur, merita sa fie incurajati sa continue.

Materiale necesare pentru desfasurarea atelierului:

coli albe/colorate; stilou; carioci/culori; creion; o sticla goala de plastic, de 0,5 l, cu gura larga; o bucata scurta (cat sa faca o funda) de șnur/fir de tricotat, optional - stickere.

Mentiuni:

 • 6 participanti
 • La finalul cursului copiii vor sti ce este poezia haiku, vor avea un mesaj ”misterios” scris in versuri  haiku, un generator distractiv de poezii si un mic obiect origami, usor de realizat.
 • Pret sesiune: 50 lei
 • Sesiunile loc in fiecare zi de joi, de la ora 18.

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,
 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Distribuie

bottom of page