top of page

mar., 02 nov.

|

Zoom

Sesiuni de astronomie "Calatorie in Univers" (8-12 ani)

Un atelier menit sa ii plimbe pe copii in Sistemul Solar, sa ii invete diferenta dintre o cometa si un asteroid, sa le spuna ce sunt constelatiile, galaxiile si planetele, cum s-a format Luna, cand a aparut Universul sau de ce planeta Pamant este unica.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Alte ateliere
Sesiuni de astronomie "Calatorie in Univers" (8-12 ani)
Sesiuni de astronomie "Calatorie in Univers" (8-12 ani)

Ora și locul

02 nov. 2021, 16:00 – 17:00 EET

Zoom

Despre eveniment

Dintre toate stiintele naturale, astronomia este cea care exercita cel mai mare interes si ridica cele mai mari dileme si mistere. 

Inca de la inceputul istoriei inregistrate, popoarele antice (grecii, indienii, egiptenii, chinezii, mayasii),  au privit cerul si au facut observatii despre fenomenele descoperite, transmitandu-le generatiilor urmatoare. 

Astronomia studiaza obiecte si fenomene ceresti, mai exact tot ceea ce isi are originea in afara atmosferei terestre. Printre subiectele de interes studiate de astronomie se afla: planetele, satelitii naturali, stele, nebuloase, comete, asteroizi, galaxii. In cadrul astronomiei, cosmologia este ramura care se ocupa cu studierea Universului in ansamblul sau. 

Printre marii oameni de stiinta ai umanitatii care au influentat istoria astronomiei se afla Galileo Galilei, Isaac Newton, Edwin Hubble, Albert Einstein si Stephen Hawking. 

Ce vom invata in cadrul atelierelor de Astronomie pentru copii?

O sa ne plimbam prin Sistemul Solar sa vedem ce se afla acolo, vom invata diferenta dintre o cometa si un asteroid, ce sunt constelatiile, galaxiile si planetele, cum s-a format Luna, cand a aparut Universul sau de ce planeta Pamant este unica. 

De asemene, in cadrul fiecarei sedinte, copiii vor avea ocazia sa confectioneze manual un obiect sau sa-si creeze propriul experiment, pentru a putea fixa informatiile cat mai bine.

Mentiuni:

  • Pret sesiune: 60 lei/sesiune sau 200 lei pachet cu 4 sesiuni;
  • Durata: 50 min;
  • Numar maxim de participanti: 8;
  • Sesiunile au loc saptamanal, in fiecare zi de marti, de la ora 16 si pot fi achizitionate separat.

Obiective si beneficii:

  • Invatarea unor notiuni elementare de astronomie si cosmologie, inclusiv elemente de istorie si geografie;
  • Dezvoltarea spiritului critic si a abilitatilor motrice prin crearea unor obiecte lucrate manual sau experimente;
  • Introducerea unor notiuni primare de matematica si fizica;
  • Intelegerea unitatilor de masura specifice spatiului cosmic prin reprezentarea distantelor din Univers, altele decat cele cu care sunt obisnuiti – jocuri si experimente specifice;
  • Exemplificarea relatiilor cauza-efect la scara planetara si cosmica.

Materiale necesare:

-vor fi anuntate inaintea fiecarei sesiuni, in functie de subiectul/tema propusa;

Despre facilitator:

Diana Chirita este pasionata de astronomie inca de cand era copil, fiind inspirata de tatal ei. Ii place sa citeasca carti SF si de popularizare a stiintei.

Din 2018, tine prezentari de astronomie pentru scoli si asociatii, la diverse evenimente publice precum AstroFest si SciFi Fest, precum si cursuri pentru copii, in cadrul unui club de profil.

Distribuie evenimentul

bottom of page