Logo Patrat Ateliere.png

Jurnalul "Pot! Pot! Reusesc!"- sesiuni individuale

Child Model

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

5-11 ani

Gabriela Bot

6

saptamanal

45 min

 

usor

450 lei/modul 6 sesiuni

"Jurnalul Pot!Pot!Reusesc!" este un program dedicat copiiilor, format din 6 sesiuni individuale, interactive, care ii ajuta pe acestia sa faca fata provocarilor si sa identifice solutiile necesare lor.

Cum? Gradul de dezvoltare a competențelor socio-emoționale si cognitive este evaluat prin instrumente validate stiintific, specifice varstei fiecarui copil,  iar ulterior, prin activitati specifice acestea vor fi aprofundate si consolidate. 

Structura

Sesiunea 1: are loc impreuna cu unul sau ambii parinti;  Prin intermediul Platformei PedOnline de evaluare a dezvoltarii pentru copii si adolescenti, vom identifica gradul de dezvoltare a competentelor cognitive, sociale, emotionale, motrice, autonomie personala si a prerechizitelor scolarizarii copilului, evaluarea strategiilor de invatare sau a motivatiei scolare dar si alte aspecte individuale pe care parintele si le  doreste sa fie abordate cu copilul in sesiunile individuale.

Sesiunile 2 - 5: sunt sesiuni interactive,  individuale  online cu copilul . Prin intermediul jocului si a materialelor terapeutice, papusi, povesti sau poezii se va urmari atingerea obiectivelor stabilite in sesiunea cu parintele. Acestea au rolul de a-l ajuta pe copil sa inteleaga si sa descopere noi modalitati de a face fata provocarilor, de a identifica solutii si de a le integra  in activitatile si relatiile sale zilnice.


Sesiunea 6: Participa parintele impreuna cu copilul, pentru o activitate de feedback, in cadrul careia vom realiza in functie de varsta copilului un colaj, o harta mentala si jocuri pentru consolidarea competentelor acestuia. 
 

Daca esti interesat(a) de acest atelier, trimite-ne un mesaj cu data si ora la care ai dori sa se desfasoare sesiunile si revenim in maxim 48 ore lucratoare.

Beneficiile sesiunilor individuale:

  • Abordare personalizata a copilului

  • Un screening a competentelor specifice varstei

  • Parintele primeste  feedback si resurse utile 

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • Foi A4, folie plastic, carioci, creioane, hartie creponata, lipici, plastilina, nisip kinetic (in functie de caz).

  • Detaliile referitoare despre materialele si  tehnicile utilizate vor fi discutate cu parintele in cadrul sesiunii individuale. ​

Mentiuni:

  • Sesiunile sunt individuale;

  • Ora si frecventa se stabilesc la cererea parintilor care doresc sa achizitoneze atelierul;

  • Notiunile transmise, jocurile si nivelul discutiilor vor fi adaptate varstei copilului;

  • La finalul modulului, copilul isi va prezenta Jurnalul” Pot!Pot!Reusesc!” in care a lucrat pe parcursul sesiunilor si va primi o diploma de participare, iar parintele primeste sugestii de activitati, resurse si exercitii de dezvoltare  a competentelor copilului.

Despre facilitator:

Gabriela Bot  are experienta de 10 ani in activitati de animatie socio/educativa, dezvoltare personala de grup si individuala cu copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 16 ani desfasurate in gradinita si in scoala. Este totodata formator „Circle of Security" si psihoterapeut in supervizare familiala sistemica.

Este psiholog specialist  autonom, studiind psihologia Educationala, consiliere scolara si vocationala si totodata psihoterapie familiala sistemica.
 

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier