top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier de dictie

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

6-10 ani, 11-14 ani

Smaranda Caragea 

Silvia-Alexandra Bem

5

1 pe saptamana

60 min

 

usor

280 lei / pachetul de 5 sesiuni

Vorbirea este unul dintre primele aspecte ale lumii cu care copilul interactioneaza.  Descopera lumea initial prin imaginatie, iar ulterior prin cuvinte. Momentul in care poate numi ceea ce vede, ceea ce simte, inseamna inceputul dezvoltarii sale.


Vorbirea reprezinta, insa, mai mult decat o simpla rostire a unor cuvinte. Incepe cu antrenarea corpului - daca corpul este adormit, vorbirea nu va putea fi una clara si va exprima starea noastra generala. De asemenea, respiratia trebuie sa fie una corecta, pentru a reusi sa avem coerenta in vorbire. 


Ulterior, trebuie sa intelegem diferenta dintre consoane si vocale, si rostirea lor astfel incat sa fim intelesi si sa evitam micile greseli de pronuntie. De abia atunci vom putea face exercitii pe text.


Sedinta 1:  Vorbesti? Vorbim? 

 • evaluarea dictiei initiale, prin diferite exercitii de vorbire explicarea fun a procesului vorbirii si cum poate ea spune ceva despre noi, despre starea noastra fizica si psihica din momentul nostru respectiv;

 • diferenta intre vorbirea uzuala si cea de scena.

Sedinta 2: Pregateste-te sa vorbesti!

 • antrenarea corpului si pregatirea pentru momentul vorbirii;

 • respiratia si exercitii de respiratie

Sedinta 3: Antreneaza-te!

 • vocale, consoane, pronuntia lor corecta;

 • sunet vs zgomot, cum se deschide gura pentru fiecare in parte, pozitionarea limbii 

 • exercitii scurte

Sedinta 4: Perfectioneaza-te! 

 • exercitii de dictie un pic mai complexe, pe problemele sesizate la fiecare copil

Sedinta 5: reluarea exercitiilor initiale, din prima sedinta, pentru a se vedea evolutia in urma sedintelor.

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Mentiuni:

 • 6-8 participanti

 • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitatori:

Atelierul va fi sustinut de "Continuu Studio Dezvoltare prin arta".

Trainer: Silvia Bem

Coordonator: Smaranda Caragea

In prezent angajata a Teatrului de Comedie din Bucuresti, Smaranda are in spate o vasta experienta de actrita, aparand de-a lungul anilor in nenumarate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online si dublaje de voci in seriale TV sau de desene animate. Inca de la absolvirea facultatii de teatru – si cu o contributie decisiva a celor doi ani de studiu in cadrul Facultatii de Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicata in latura educationala si formativa a artei actorului, dezvoltand, perfectionand si sustinand, incepand cu 2008 si pana acum, o gama variata de cursuri ce imbina actoria si dezvoltarea personala continua precum: “Introducere in arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Scoala de vara si actorie pentru copii”, “Primii pasi în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat in dezvoltare personala”.

Silvia-Alexandra Bem este proaspata absolventa de actorie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” si are absolvit si modulul psiho-pedagogic. Lucreaza cu copiii inca din 2015, dar pe tehnici de actorie a inceput din 2019, sub indrumarea Smarandei Caragea. A tinut cursuri de dezvoltare prin jocuri teatrale inca din timpul facultatii, atat la Continuu, cat si la Scoala Aletheea, cu prescolari, respectiv cu clase primare. Pune mare accent pe dezvoltarea continua si doreste sa de implice cat mai mult in activitati de educatie non-formala.

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White