Atelier "Origami-povesti si personaje din hartie" (7-10 ani)
Tue, Jul 05
|Zoom
Program
Jul 05, 2022, 5:00 PM – 6:00 PM
Zoom
Descriere atelier
Cu totii am auzit de Origami si am vazut cel putin un obiect lucrat din hartie prin aceasta tehnica.
Dar ce este Origami si care este istoria acestei arte frumoase?
Origami, ca si cuvant, s-a format din “ori” – pliere si “kami” – hartie, deci hartie pliata.
Initial, obiectele din hartie erau vazute ca adevarate opere de arta de lux, deoarece hartia era foarte scumpa. Primul document scris ce consemneaza modele de hartie dateaza de la 1797. Maurii au avut si ei forme diverse ale artei plierii hartiei, concentrata indeosebi pe studierea geometriei si astronomiei. Spaniolii au realizat chiar mai mult, punand bazele unei tehnici numite papiroflexie, populara in Spania si Argentina pana in zilele noastre.
Arta traditionala Origami este fascinanta deoarece se concentreaza pe hartia pliata, fara a-i aduce modificari.
In mod normal, un obiect origami este facut dintr-un patrat de hartie doar cu ajutorul plierilor succesive, fara nicio taietura sau lipire.
Ce vom face in cadrul atelierului "Origami-povesti si personaje din hartie"?
Vom lucra impreuna cu copiii obiecte colorate din origami, pe care acestia le pot pastra ca amintire sau le pot darui cuiva drag.
Desi cel mai simplu obiect origami pe care il cunosc copiii este barcuta sau celebra solnita, noi vom ocoli aceste modele si ne vom axa pe alte surprize pregatite.
In timp ce vom lucra cu mainile, vom povesti cateva curiozitati despre aceasta arta aparte, precum "Legenda celor o mie de cocori", plus alte povestioare pregatite.
Mentiuni:
- Pret: 60 lei/sesiune
- Durata: 60 min
- Numar maxim de participanti: 6
- Sesiunile au loc saptamanal, in zilele de miercuri, de la aceeasi ora.
- Sesiunile pot fi achizitionate si separat.
Obiective si beneficii:
- Origami le deschide copiilor apetitul pentru arta si frumos – fiecare pliere ii va duce mai aproape de o sculptura din hartie, dovada a propriei sale indemanari;
- Increderea in fortele proprii
- Practicand origami, cresc abilitatile motrice, se stimuleaza indemanarea si puterea de concentrare;
- Datorita rigurozitatii fiecarei plieri, se imbunatateste aprecierea distantelor si orientarea in spatiu;
- Imbunatateste comunicarea, creativitatea si modul de exprimare (copiii care practica o arta creativa sunt mult mai deschisi si comunicativi);
- Este distractiv!
Materiale necesare pentru desfasurarea atelierului:
- Hartie colorata speciala de origami (daca nu este posibil, este buna si hartia colorată de 80 g)
- Creioane colorate pentru a realiza detalii (ochi, gura)
- Lipici solid (optional)
Despre facilitator:
Diana Chirita este pasionata de origami si o mare admiratoare a culturii japoneze. Ii plac anime-urile si manga, cartile SF si de stiinta. Din 2010, lucreaza Origami prin diverse tehnici de pliere a hartiei, dar si alte obiecte handmade , avand numeroase interactiuni cu copii, atat in online cat si in offline.
Diana avand o capacitate creativa uriasa, reuseste sa o transpuna in toate activitatile intreprinse cu cei mici. De la tehnica decoupage, bijuterii handmade, papusi crosetate, obiecte pictate, pana la origami si cursuri de astronomie, este un facilitator care isi doreste sa dea mai departe, cu blandete si pasiune, o partea din lucrurile pe care le-a invatat de-alungul timpului.