Atelier "Curiozitati si legende"

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

8-11 ani

Ramona Badescu

4

1/saptamana

50 min

 

usor

50 lei/ sesiune

Atelierul “Curiozitati si legende” este o calatorie imaginara care inspira, imbogateste cultura si ajuta la petrecerea timpului intr-un mod util si placut.
Totodata, atelierul este o maniera de a invata prin asociere, joaca si implicare - fiecare copil avand prilejul, daca doreste, sa spuna ce stie despre tara explorata si sa puna intrebari, intr-o atmosfera relaxata si incurajatoare.

 

Informatia este gandita ca un caleidoscop, elemente diverse si atractive din tara respectiva fiind abordate intr-un mod care sa atinga subiecte reprezentative imbinate cu elemente inedite, astfel incat copiii sa retina usor si sa fie curiosi sa exploreze/aprofundeze ce au aflat la atelier.


La fiecare sesiune vom juca mima, imitand un  reprezentant al tarii respective, de exemplu: regina Angliei, un om mergand pe luna, un suedez la o cafea sau un dansator de flamenco. La finalul intalnirii,  copiii vor raspunde la un quiz realizat pe baza informatiilor aflate in timpul sesiunii, care va avea ca scop fixarea notiunilor.

Descrierea sesiunilor:

Disneyland – Franta

Este unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractii din lume, pentru copii. In acest parc  totul pare real, desi personajele sunt desprinse dintr-o lume magica. Intalnirea cu personajele din desene animate Disney, cum sunt Donald Duck si Mickey Mouse, atractiile turistice, parcurile tematice și spectacolele foarte frumoase sunt deliciul celor mari şi mici.

DIY –  Castelul magic (pop-up)

 

Tropical Islands – Germania

Aflat la 60 km distanta de Berlin, Tropical Islands te introduce intr-o lume a vacantelor tropicale. Este un parc de distractii pentru toată lumea, cu momente frumoase pentru copii si adulti, atractii deosebite in apa sau pe uscat: expeditie in padurea tropicala, laguna de la marginea padurii, aventuri nn Insula Comorilor, plimbari cu balonul.

DIY - Insula Comorilor (din plastilina)

 

Legoland Billund - Danemarca

Unul dintre cele mai fascinante parcuri de distractii din intreaga lume se afla in apropiere de fabrica faimoaselor jucarii Lego, in Billund, Danemarca. Legoland este impartit in 9 zone, fiecare dintre acestea avand o tematica diferita. O sectiune interesanta este Tinutul Polar, unde exista o adevarata colonie de pinguini.

DIY –  Orasul Lego

 

Gardaland - Italia

Fiecare italian stie ce inseamna Gardaland si cata distractie exista acolo. Acest parc de distractii are caruseluri inspirate din diverse domenii, precum: istorie, spatiu, geografie si fantezie. Gardaland are in jur de 30 de atractii, iar cel mai mare carusel al parcului se numeste Mammut. Mai mult, Gardaland ofera un acvariu cu o Gradina de Caracatite ce fascineaza copiii si adultii deopotriva.

DIY – Caruselul fanteziei (craft)

 

Obiective si beneficii

 

La finalul atelierului, copiii vor sti curiozitati din tari si locuri diverse, vor acumula informatii utile de cultura generala si vor invata despre mari descoperiri ale omenirii.

Copiii vor asimila usor informatia prin ascociere cu imagini vizuale si sonore (auditii din muzica popoarelor), prin povestiri scurte, dialog si implicarea proprie in realizarea activitatilor practice.

 

Cel mai important beneficiu este sa descopere ca pot invata lucuri utile si sa se distreze, in acelasi timp, fara efortul de a memora mecanic. 

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

 • un caiet (de preferat cu coperta tare), stilou, un material care se va primi pe mail inaintea atelierului si care se va printa, culori, lipici, foarfeca.

Mentiuni:

 • 6 participanti maxim

 • Sesiunile se pot achiziona si separat 

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 4 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Sesiunile nu se pot achizitiona separat

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”. Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

 • Sesiune "Curiozitati si legende"- Gardaland (8-11 ani)
  29 iul., 19:00 – 20:00 EEST
  Zoom
 • Sesiune "Curiozitati si legende"- Legoland Billund (8-11 ani)
  22 iul., 19:00 – 20:00 EEST
  Zoom
 • Sesiune "Curiozitati si legende"- Tropical Islands (8-11 ani)
  15 iul., 19:00 – 20:00 EEST
  Zoom
 • Sesiune "Curiozitati si legende"- Disneyland (8-11 ani)
  08 iul., 19:00 – 20:00 EEST
  Zoom

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Ben White

Momentan nu exista testimoniale pentru acest atelier