top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier "Inventii si curiozitati"

VARSTA

FACILITATOR

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

8-11 ani

Ramona Badescu

1/saptamana

60 min

 

usor

70 lei/ sesiune

Curiozitatea, perseverenta si, uneori, intamplarea au dus la marile descoperiri si inventii ale omenirii. De exemplu, Fleming a descoperit penicilina fara intentie, Leonardo da Vinci a proiectat aparate de zbor perfect functionale in care nimeni nu a crezut iar Walt Disney a fost acuzat de lipsa de creativitate, iar exemplele pot continua.

Atelierul “Inventii si curiozitati” este un atelier de cultura generala, ce contine povestile de viata ale marilor  personalitati care au schimbat lumea, dar si o calatorie imaginara care inspira, imbogateste cultura si ajuta la petrecerea timpului intr-un mod util si placut.. Copiii afla ce anume fac sau nu fac oamenii de succes si pot aplica ce li se potriveste pentru a avea rezultate remarcabile.

Intamplari neobisnuite, fraze celebre, unele amuzante, au ramas asociate cu diverse inventii si descoperiri. Copiii le vor retrai ca adevaratii inventatori. Filmulete, fotografii, jocuri, quizz-uri si mici inventii fac deliciul acestui atelier.


 

Obiective si beneficii

 

  • dezvoltam inventivitatea si gandirea laterala;

  • sporim creativitatea si indemanarea;

  • crestem stima de sine;

  • imbunatatim concentrarea si rabdarea.

 

 

Cel mai important beneficiu este sa descopere ca pot invata lucuri utile si sa se distreze, in acelasi timp, fara efortul de a memora mecanic. 

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • un caiet (de preferat cu coperta tare), stilou;

  • alte materiale in functie de tematica sesiunii, ce vor fi comunicate inainte de atelier.

Mentiuni:

  • numar maxim de participanti: 8

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. A lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete” carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”, iar in anul 2021 a publicat cartea de poezii “Orologii  din nori”. Din admiratia pentru cultura japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor.

Are doi copii minunati si este specialist in comunicare si PR la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.