top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Sesiune de scriere creativa poezie Haiku

VARSTA

FACILITATOR

In the last session, as in the others, we did games and exercises to evaluate our knowledge gained during the course. Also a big plus of

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

8-11 ani

Ramona Badescu

1

saptamanal

50 min

 

usor

50 lei / sesiune

Haiku vine din Japonia (tara fascinatiei pentru miniaturi) si este cea mai scurta forma de poezie din lume: are numai 3 versuri! Datorita conciziei sale, este un stil poetic ideal pentru copiii de toate varstele, surprinzand momente din viata de zi cu zi care, altfel, ar trece neobservate. 

Subiectele populare pentru copiii care scriu haiku includ: natura, familia, prietenii, animale sau  lucrurile preferate. Un haiku frumos despre familie poate exprima aprecierea in cateva cuvinte puternice. Astfel de haiku sunt potrivite ca urari aniversare inedite sau mesaje insotind o carte, un album foto, un obiect handmade sau decoratiuni pentru casa.

Module workshops are workshops with more than 1 session and are purchased as a package of sessions. In this case, there is no possibility of partial purchase, per session. 

Dimineata –
flori de ceata
cu lene in gene

(haiku din cartea”Floare de cires”de  Ramona Badescu)

Obiective si beneficii:

Scrierea de haiku este o modalitate excelenta de a ajuta copiii sa-si dezvolte:
•    abilitatile lingvistice
•    creativitatea literara si nu numai
•    simtul umorului
•    capacitatea de a se bucura de lucrurile simple si de a iesi din rutina si plictiseala
•    receptivitatea la valori estetice clasice

Chiar daca, mai tarziu, vor aborda alte stiluri de poezie, acest atelier ramane o experienta speciala - este ziua in care au descoperit haiku si poate ca au scris prima lor poezie. Nu este deloc surprinzator pentru copiii care prind gustul pentru haiku sa nu se mai opreasca din scris si, desigur, merita sa fie incurajati sa continue. 

 

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

Prices

Materiale necesare desfasurarii atelierului:

  • coli albe/colorate

  • stilou; carioci/culori; creion;

Mentiuni:

  • 6 participanti maxim

  • La finalul cursului copiii vor sti sa scrie haiku, vor afla lucruri inedite despre cultura japoneza si vor avea un obiect realizat de ei prin tehnica origami.

  • Acest atelier poate fi achizitionat per sesiune insa, pentru a avea rezultate si a declansa creativitatea participantilor, recomandam parcurgerea a minim 3 sesiuni

Diferenta intre o sesiune si un modul:

  • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune,

  • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 4 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Sesiunile nu se pot achizitiona separat

Despre facilitator:

Ramona Badescu este pasionata de literatura pentru copii, poezie si fotografie artistica. Din admiratia pentru poezia japoneza, a publicat cartea de versuri in stil haiku ”Floare de cires” si a initiat atelierele de scriere creativa pentru cei care, indiferent de varstă, doresc sa aducă bucuria lucrurilor simple in viata lor. In plus, sustine atelierele de scriere creativa pentru copii ”Detectivi printre cuvinte” si a lansat la Targul Gaudeamus Craiova 2020 ”Povesti saltarete”, carte ilustrata in acuarela, cu audiobook si intrebari ”saltarete”.  Are doi copii minunati si este specialist in comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER

Image by Edward Cisneros

Robert, tatal Laurei

"Calma, rabdatoare, am aflat multe informatii si a fost foarte draguta" - asa a descris-o fiica mea, Laura, pe Ramona, facilitatorul atelierului.

Vesela, bucuroasa ca a invatat ceva nou si pregatita pentru o noua sesiune - asa as descrie eu starea Laurei dupa prima sesiune a acestui atelier.

bottom of page