top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Termeni si conditii

Generalitati

Scopul platformei ateliereonline.ro (Vanzator) este de a oferi informatii utile parintilor (Cumparator) si de ajuta persoanele pasionate de diferite activitati interactive (Facilitatori) sa transmita informatia catre participantii la atelier (Participant).

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si rezervarea/achizitionarea participarii la ateliere) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din acesta.

Administratorul site-ului ateliereonlie.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Definitii si Termeni

ateliereonline - domeniu comercial a SRL,  persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Pta. Presei Libere, 1, Sector 1 Mun. Bucuresti, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/7064/26.06.2020,  cod unic de inregistrare fiscala, 42691343.

Site – platforma online gazduit la adresa web ateliereonline.ro si subdomeniile acesteia

Atelier live – sesiune interactiva care are loc in mediul online, intre Facilitator si Participanti

Facilitator – orice persoana fizica sau juridica, cu varsta mai mare de 18 ani, care se inscrie pentru a derula un atelier online

Participant - poate fi orice persoana fizica care participa la atelier in urma achizitionarii acestuia de catre parinte/tutore, etc.

Utilizator - orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care, prin continuarea utilizarii platformei, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale. 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul platformei, intentia sa de a achizitiona servicii de pe Site.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, acest document fara prezenta fizica simultana a acestora

Servicii – serviciu listat pe ateliereonline.ro, care urmeaza sa fie furnizat de catre Facilitator

Continut – toate informatiile de pe site care pot fi vizualizate. Totodata, continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor si Facilitatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil intra tot in categoria de Continut. In categoria de Continut mai intra si informatile legate de Serviciile si tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada, sau cele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat.

Review – evaluarea Cumparatorului si/sau a Participantului, in forma scrisa, care va fi folosita de catre ateliereonline.ro pentru evaluarea calitatii serviciilor oferite

Rating – modalitatea de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator/Participant, in urma participarii la un atelier online

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Serviciu de catre ateliereonlie.ro Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator sau a altor servicii de tip plata.

Drepturi de proprietate intelectuala 

Toate drepturile sunt rezervate.  Continutul site-ului nu poate fi utilizat, distribuit, transmis, reprodus, expus, in alte scopuri decat cele legal permise. Extragerea oricaror informatii (texte, imagini, logo, sigle, design, marci comerciale, etc) urmata de orice utilizare in scop comercial, fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Administratorul platformei detine dreptul de autor pentru tot continutul original al site-ului, precum şi drept de autor pentru orice selectie, coordonare, aranjament, largire, modificare sau actualizare a acestui continut. 

Facilitatorii detin dreptul de autor pentru continutul atelierelor.  

Facilitatorul detine dreptul de autor pt continutul atelierului si materialele folosite in cadrul acestuia.

Vanzatorul detine dreptul de autor pentru continutul site-ului, metodele de promovare, marketing, etc 

Vanzatorul  are dreptul de a inregistra video si/sau audio atelierele si de a folosi materialele in scop de promovare si redifuzare doar cu obtinerea in prealabil a acordului Cumparatorului si a Facilitatorului. 

Vanzatorul are dreptul de a utiliza prezentarea Facilitatorului (descriere, poze, video, etc) in scop de marketing.

Utilizatorii, care au obtinut acordul prealabil scris de la ateliereonline.ro pentru a copia, redistribui sau publica orice material cu drept de autor, nu pot şterge nici o atribuire de autor, legenda cu marca comerciala sau notita privind dreptul de autor.

Dreptul Cumparatorilor 

Cumparatorul are obligatia sa verifice informatiile atelierelor (descriere, pret, calendar) inainte de a confirma participarea. Raporturile comerciale dintre Cumparator si Vanzator sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale site-ului crearea unui cont personal va fi necesara, totodata si furnizarea unor informatii personale. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe site si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului.

Ateliereonlie.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Cumparatorii vor fi intotdeauna informati asupra prelucrarii datelor, scopul prelucrarii si identitatii operatorului, ca de exemplu, furnizorul prin care se va efectua sesiunea de atelier live.

Cumparatorii au dreptul de interventie asupra datelor in orice moment. Informarea trebuie sa se faca in scris catre ateliereonline.ro si toate datele sale vor fi sterse din baza de date, urmand ca Ateliereonline.ro sa informeze Cumparatorul cu privire la stadiul solicitarii sale (in cazul in care nu exista motive intemeiate care sa nu permita stergerea acestora: prevederile legale de arhivare, obligatii fiscale,etc).

 

Comanda serviciilor

Cumparatorul poate efectua comenzi pe Site, prin adaugarea Atelierelor live dorite dinbv  sectiunea Calendar sau Ateliere, urmand a primi un e-mail cu detaliile contului pentru a efectua plata cu ajutorul unui card de credit sau de debit valid. Selectarea Atelierului live dorit in Calendar, in lipsa finalizarii comenzii prin efectuarea platii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a atelierului.

Prin contactarea Vanzatorului (prin modalitati de tipul: e-mail, formular de contact, telefon, whatsapp, facebook, instagram) sau prin finalizarea comenzii, Utilizatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, pentru informari de marketing si/sau legate de activitatea acestuia. Utilizatorul are dreptul de a solicita stergerea datelor sale de contact din lista de comunicare folosind fie butoanele de dezabonare, fie prin comunicarea in scris a acestei solicitari catre Vanzator.

Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie ce tine de procesul de achizitionare si informare asupra participarii la atelier.

Responsabilitatea ateliereonline.ro asupra inscrierii la atelier inceteaza dupa ce biletul/linkul de participare a fost transmis prin email. 

Modificari, anulari, returnari

Mutarea atelierului/evenimentului la cererea Facilitatorului cu notificare efectuata in prealabil cu 48h,  nu constituie un motiv pentru rambursarea pretului achitat.

Facilitatorul este responsabil cu gasirea unui inlocuitor pentru a livra atelierul in continuare.

In cazul in care Participantul nu mai poate participa la atelierul online, returnarea integrala a taxei de participare se poate face daca retragerea este anuntata cel tarziu cu 24h inainte de inceperea atelierului. Returnarea sumei se va face intr-un cont bancar indicat de Cumparator. 

In cazul in care retragerea se face dupa inceperea atelierului, suma aferenta taxei de atelier nu se returneaza.

 

Oferirea de review/feedback

Oferirea evaluarii in urma participarii la atelierul achizionat de catre client, se poate face de catre Participantii la atelier impreuna cu Cumparatorii, in acest caz, copiii impreuna cu parintii. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative/constructive, si se vor referi la caracteristicile si modalitatea de livrare a continutului atelierului si a calitatii Facilitatorului.

Vanzatorul este responsabil cu trimiterea unui email de evaluare, iar Cumparatorul si/sau Participantul are optiunea de a completa sau nu formularul. 

Informatiile pe care clientul le poate oferi sunt urmatorele:

  • Referiri la modalitatea de explicare/predare/educare a Facilitatorului

  • Sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte si obiective

  • Sa foloseasca limba romana pentru acordarea evaluarii

  • Sa foloseasca un limbaj corespunzator, fara jigniri sau orice altceva ce poate afecta alt client/utilizator

bottom of page