top of page
Caută

Tehnica Origami sau cum să te joci cu hârtia indiferent de vârstă

Cine nu s-a jucat măcar o dată în viață cu o foaie de hârtie, încercând să aducă la viață un obiect? Tehnica aceasta poartă denumirea de Origami, iar în rândurile următoare vom vorbi puțin despre ea.Origami este o artă tradițională japoneză care are la bază plierea hârtiei pentru a crea modele variate, de la animale și păsări, la flori și obiecte decorative. Ideal, hârtia trebuie pliată fără a o tăia sau lipi, dar, mai ales la început, se pot folosi multe tehnici ajutătoare.În general, se începe cu un pătrat de hârtie (dar aceasta nu este o regulă, o mare parte din modele încep de la un dreptunghi) și se procedează cu plierea acestuia în diverse moduri, creând forme geometrice simple, cum ar fi triunghiuri și pătrate, care ulterior sunt combinate pentru a forma modele mai complexe.


În funcție de nivelul de dificultate, unele modele pot avea sute de pliuri și necesită o mare precizie și răbdare pentru a fi realizate cu succes. În plus, pentru a obține un aspect estetic plăcut, se folosesc tehnici suplimentare, cum ar fi plierea în straturi multiple, plierea la umed - "wet folding" sau modelarea 3D.


Pentru a realiza obiecte prin tehnica origami, ideal ar fi să se folosească hârtii speciale, precum washi, un tip de hârtie japoneză tradițională sau hârtie de orez, care sunt mai rezistente și mai ușor de manevrat. În prezent, există o multitudine de hârtii special concepute pentru origami, care vin în diverse dimensiuni, texturi și culori.


Este foarte important ca în timpul procesului de creare a unei figurini origami, să se obțină linii și margini drepte și precise pentru ca obiectul pe care îl facem să fie cât mai corect.

Origami este o formă de artă foarte răspândită și apreciată în întreaga lume, cu multe posibilități creative și tehnici diferite, iar tehnica sa poate fi folosită pentru a crea obiecte decorative sau chiar funcționale


Deși tehnica Origami poate părea simplă, ea poate ajunge să fie și extrem de complexă în funcție de nivelul de experiență și de creativitatea artistului. Ea necesită răbdare, precizie, tehnică și creativitate și poate fi practicată de oameni de toate vârstele.


19 afișări2 comentarii

댓글 2개

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
게스트
2023년 5월 03일
별점 5점 중 5점을 주었습니다.

Ador aceasta tehnica!

좋아요

Alina
Alina
2023년 4월 27일
별점 5점 중 5점을 주었습니다.

Una dintre cele mai relaxante activitati ce aduce satisfactie si dezvolta foarte bine indemanarea!

좋아요
bottom of page