top of page
Logo Patrat Ateliere.png

Atelier "Caruselul
emotiilor tale" - sesiuni individuale

VARSTA

FACILITATOR

NUMAR SESIUNI

FRECVENTA

DURATA

 

GRAD DE DIFICULTATE

COST

5-8 ani

Petra Boanta

4

saptamanal

50 min

 

usor

330 lei/pachet 4 sesiuni

Stiai ca... Daca ii cultivi copilasului tau inteligenta emotionala, inca de la o varsta frageda, ii asiguri la maturitate atat reusita profesionala, cat si o viata fericita si de succes?

Permite-i copilului sa-si dea frau liber sentimentelor si sa urce alaturi de Mama lui Emotionel in Caruselul Emotiilor! 

Obiectivul principal al Atelierului individual: cresterea si dezvoltarea increderii de sine, a stimei si a curajului.

 

De-a lungul a 4 intalniri individuale si foarte prietenoase, copilul tau va invata sa recunoasca, sa exteriorizeze si sa gestioneze 4 dintre cele mai puternice emotii care-i strabat sufletul: furia, tristetea, frica si bucuria. Se va distra in Carusel si isi va creiona o stima de sine ridicata, devenind mai increzator in fortele proprii, mai stapan pe sentimente, mai curajos, mai echilibrat si mai responsabil.

CUM? Prin joaca si invatare, desigur! Combinatia ideala pentru cladirea unei puternice sanatati mintale si emotionale.

Daca esti interesat(a) de acest atelier, trimite-ne un mesaj cu data si ora la care ai dori sa se desfasoare sesiunile si revenim in maxim 48 ore lucratoare.

 

Sesiunea 1: De la Furie la Calm

 • Cum arata Furia? I se prezinta copilului particularitatile emotiei.

 • Ce inseamna si cand ai fost ultima data furios?

 • Exercitiu de eliminare a furiei in 3 pasi simpli si distractivi. 

 • Decupam forma corpului uman si lipim deasupra lui 5 elemente care ne calmează, care ne linistesc (un copac, mirositul unei flori, o raza de soare, o prajitura gustoasa, un prieten, mangaiatul unui catelus, o imbratisare, sunetul apei care curge etc.)

 • Invatam o scurta poezie despre Calm/Relaxare

Materiale necesare: foi albe de hartie, creioane, carioci, foarfeca si lipici

 

Sesiunea 2: De la Tristete la Veselie

 • Cum arata Tristetea? I se prezinta copilului particularitatile emotiei.

 • Ce inseamna tristetea si cand ai fost ultima data trist?

 • Realizam impreuna o Barcuta a Tristetii care va duce ''departe in larg'' toate supararile copilului.

 • Realizam un borcan al bucuriei, in care depozitam 5 lucruri (desenate pe hartie) care ne fac fericiti (o jucarie, o paturica, o prajitura, un animal de companie, o carte cu povesti, un joc etc.)

 • Invatam o scurta poezie despre Bucurie/Veselie

Materiale necesare: o jucarie de plus preferata, o jumatate de dop din pluta taiat vertical, o scobitoare, foi albe de hartie, foarfeca, un bol umplut cu apa pana la jumatate, creioane, carioci, un borcan cu capac.

 

Sesiunea 3: De la Frica la Curaj

 • Cum arata Frica? I se prezinta copilului particularitatile emotiei.

 • Ce inseamna frica si cand ti-a fost ultima oara frica?

 • Un prim exercitiu de eliminare a fricii consta in realizarea unei rachete spatiale, pe care copilul sa deseneze 3-5 lucruri de care ii este teama. Se decupeaza si ''se lanseaza'' racheta in Spatiu.

 • Realizam o pelerina de supererou care sa-i ofere copilului curajul de a intelege si infrunta frica. O decupam si o prindem cu ajutorul unui siret/sfoara pe spatele unei jucarii de plus/mascota.

 • Invatam o scurta poezie despre Curaj

Materiale necesare: creioane, carioci, foi albe de hartie, foarfeca, un siret sau o sfoara de aprox. 30 cm.

Sesiunea 4: Cultivarea si cresterea Bucuriei

 • Realizarea unei ''petreceri private'', in cadrul careia confectionam coifuri colorate pentru jucarii, umflam baloane, pregatim camera pentru party, desenam invitatii, punem muzica vesela si ''plantam'' un copac al bucuriei.

Materiale necesare: foi albe de hartie, foi colorate, creioane, carioci, foarfeca, lipici, 3-5 baloane si 2-3 crengute fara frunze.

 

Abilitati pe care le dezvoltam:

CREATIVITATEA

RABDAREA

INDEMANAREA

ATENTIA

INCREDEREA

IN SINE

INTELIGENTA EMOTIONALA

MISCAREA CORPORALA

CONCENTRAREA

STIMA DE SINE

INDEPENDENTA

Mentiuni:

 • Sesiunile sunt individuale

 • Ora si frecventa se stabilesc la cererea parintilor care doresc sa achizitoneze atelierul;

 • Pentru achizitionarea acestui atelier, trimite-ne un mesaj cu data si ora la care ai dori sa se desfasoare sesiunile si revenim in maxim 48 ore lucratoare.

 • La finalul celor 4 intalniri copilul tau va primi o diploma de participare, un semn de carte si un material educativ pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, in format pdf.

Diferenta intre o sesiune si un modul:

 • Sesiunile unice (ex: "Sesiune inteligenta emotionala 6-9 ani") sunt acele sesiuni care se pot achizitiona separat la un pret/sesiune si care contin notiuni generale de inteligenta emotionala,

 • Atelierul modul - Sesiune (ex: "Atelier modul inteligenta emotionala 6-9 ani Sesiunea 1") reprezinta un pachet de 3 sesiuni. Pentru participare este necesara achizitionarea intregului pachet la un pret/pachet. Cele 3 sesiuni din atelierul modul au legatura intre ele si nu pot fi achizitionate separat.

Despre facilitator:

Petra Boanta (binecunoscuta Mama lui Emotionel) este absolventa a modulului psihopedagogic, cu o experienta de 4 ani in lucrul cu cei mici. Iubitoare de carti si de copii, Petra sustine saptamanal ore de dezvoltare a inteligentei, mizand pe joaca si invatare. Ea considera ca un adult de succes este rezultatul unei copilarii fericite si presarate cu activitati de dezvoltare a stimei si a increderii de sine.  In anul 2018 a scris primul material educativ, denumit "Emotionel, dictionar al emotiilor pe intelesul copiilor", bucurandu-se de atunci de dragostea pe care atat mamicile, cat si copiii si-au aratat-o cu privire la acest produs. Petra a scris, de asemenea, si alte materiale educative care le ofera parintilor o mana de ajutor in imbunatatirea comportamentului la copii si in dezvoltarea rabdarii, a creativitatii si a vocabularului acestora.