
joi, 29 iul.
|Zoom
Ora de actorie (9-12 ani) - Introducere in teatru radiofonic improvizat
Prin joc, ne dezvoltam imaginatia, atentia, mijloacele de expresie, simturile, ne perfectionam autodisciplina. Aici putem fi liberi, putem fi noi insine.


Program
29 iul. 2021, 17:00 – 18:00
Zoom
Descriere atelier
Ne propunem sa deschidem o fereastra catre o alternativa creativa pentru petrecerea timpului liber. Copiii au ocazia experimenteze si sa se descopere actoria prin joc, asimiland infromatii utile pentru dezvoltarea lor.
Subiecte propuse:
1. Interpretarea unui monolog
Copiii vor urca intr-un carusel de exercitii menite sa ii treaca prin experienta pregatirii si interpretarii unui monolog.Â
Vor intelege structura unui monolog si importanta de a fi tu insuti in interpretare.
2. Introducere in teatru radiofonic improvizat
Pentru cei carora le este dor sa se joace sau pur si simplu vor sa experimenteze ceva nou, vor avea parte de un curs introductiv in scenele teatrului radiofonic. Cursurile online ne permit sa exploram scene improvizate si nu numai. Aceasta forma de exprimare ne dezvolta imaginatia si ne permite sa ne jucam cu vocea, in asa fel incat sa avem parte de scene frumoase si pline de imaginatie!
3. Transmiterea emotiilor
Traim in secolul vitezei, iar limbajului verbal si expresivitatea au mult de suferit. Ce putem face sa nu cadem prada "robotizarii"? Sa jucam teatru, sa utilizam tehnicile teatrale pentru a fi expresivi, pentru a ne exprima emotiile, pentru a-i intelege pe ceilalti si a fi intelesi la randul nostru.
4. Personaje
Personajele sunt cel mai savuros element in teatru. Cum jucam un personaj? Cum ne putem folosi vocea, expresivitatea corporala? Cum putem descoperi un personaj? Exista multe variante si va propunem sa exploram cai prin care personajele noastre prind contur. Va propunem un set de exercitii si experiente pline de umor, menit sa ii scoata total pe copii din zona lor de confort.
Mentiuni:
- Pret: 60 lei/sesiune;
- Sesiunile au loc in fiecare zi de joi, de la ora 17:00, fiind sesiuni cu tematica diferita, special gandite pentru perioada vacantei de vara;
- Numar maxim de participanti: 8Â
- Sesiunile nu fac parte dintr-un modul, insemnand ca pot fi achizitionate separat.
Obiective si beneficii:
- Alternativa creativa de a petrece timpul liber;
- Incurajarea dezvoltarii abilitatilor cognitiv comportamentale;
- Cresterea sentimentului de valoare de sine si validare;
- Socializare intr-un mod creativ;
- O gestionare mai buna a emotiilor;
- Crearea unui spatiu in care copii sa se simta in siguranta, pentru a se exprima si a se deschide in fata celorlalti.
Ca si metoda de lucru ne vom axa pe:
- Exercitii inspirate din tehnici de public speaking si actorie clasica;
- Scene de teatru improvizat pe o tema data;
- Exercitii de expresivitate si exprimare a emotiilor, preluate din actorie si improvizatie teatrala;
- Tehnici variate de a construi personaje.
Despre facilitator:
Andrei Bratu este actor, improvizator, trainer acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari ANC, cu experienta de peste 9 ani in lucru cu copii si adulti. A lucrat ca profesor de teatru si improvizatie pentru copii, in Austria, Ungaria si Elvetia pe imbunatatirea integrarii sociale a minoritatilor si cu grupuri de copii cu spectru autist. In Romania a lucrat cu copii pe integrare sociala a minoritatilor, copii din zone defavorizate si cu copii in diverse tabere de creatie si in cadrul scolilor ca materie optionala.