top of page

mar., 02 mar.

|

Zoom

Atelier modul de dictie (6-14 ani) - Sesiunea 1

Vorbirea este unul dintre primele aspecte ale lumii cu care copilul interactioneaza. Descopera lumea initial prin imaginatie, iar ulterior prin cuvinte. Momentul in care poate numi ceea ce vede, ceea ce simte, inseamna inceputul dezvoltarii sale.

Inscrierile s-au incheiat. Contacteaza-ne daca vrei sa rezervi un loc la urmatoarea grupa.
Vezi alte ateliere
Atelier modul de dictie (6-14 ani) - Sesiunea 1
Atelier modul de dictie (6-14 ani) - Sesiunea 1

Program

02 mar. 2021, 17:00 – 18:00

Zoom

Descriere atelier

Vorbirea este unul dintre primele aspecte ale lumii cu care copilul interactioneaza.

Descopera lumea initial prin imaginatie, iar ulterior prin cuvinte. Momentul in care poate numi ceea ce vede, ceea ce simte, inseamna inceputul dezvoltarii sale.

Vorbirea reprezinta, insa, mai mult decat o simpla rostire a unor cuvinte. Incepe cu antrenarea corpului - daca corpul este adormit, vorbirea nu va putea fi una clara si va exprima starea noastra generala. De asemenea, respiratia trebuie sa fie una corecta, pentru a reusi sa avem coerenta in vorbire.

Ulterior, trebuie sa intelegem diferenta dintre consoane si vocale, si rostirea lor astfel incat sa fim intelesi si sa evitam micile greseli de pronuntie. De abia atunci vom putea face exercitii pe text.

Mentiuni:

  • 6-8 participanti
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.
  • Pret: 250 lei/modul de 5 sesiuni
  • Prima sesiune are loc marti, 2 martie, ora 17. Restul sesiunilor au loc saptamanal, in fiecare marti, de la aceeasi ora.

Sedinta 1:  Vorbesti? Vorbim?

  • evaluarea dictiei initiale, prin diferite exercitii de vorbire explicarea fun a procesului vorbirii si cum poate ea spune ceva despre noi, despre starea noastra fizica si psihica din momentul nostru respectiv;
  • diferenta intre vorbirea uzuala si cea de scena.

Sedinta 2: Pregateste-te sa vorbesti!

  • antrenarea corpului si pregatirea pentru momentul vorbirii;
  • respiratia si exercitii de respiratie

Sedinta 3: Antreneaza-te!

  • vocale, consoane, pronuntia lor corecta;
  • sunet vs zgomot, cum se deschide gura pentru fiecare in parte, pozitionarea limbii
  • exercitii scurte

Sedinta 4: Perfectioneaza-te!

  • exercitii de dictie un pic mai complexe, pe problemele sesizate la fiecare copil

Sedinta 5: reluarea exercitiilor initiale, din prima sedinta, pentru a se vedea evolutia in urma sedintelor.

Mentiuni:

  • 6-8 participanti
  • Sesiunile nu pot fi achizitionate separat. Pentru a se obtine rezultate este necesara achizitia sesiunilor la pachet/per modul.

Despre facilitatori:

Atelierul va fi sustinut de "Continuu Studio Dezvoltare prin arta".

Trainer: Silvia Bem

Coordonator: Smaranda Caragea

In prezent angajata a Teatrului de Comedie din Bucuresti, Smaranda are in spate o vasta experienta de actrita, aparand de-a lungul anilor in nenumarate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online si dublaje de voci in seriale TV sau de desene animate. Inca de la absolvirea facultatii de teatru – si cu o contributie decisiva a celor doi ani de studiu in cadrul Facultatii de Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicata in latura educationala si formativa a artei actorului, dezvoltand, perfectionand si sustinand, incepand cu 2008 si pana acum, o gama variata de cursuri ce imbina actoria si dezvoltarea personala continua precum: “Introducere in arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Scoala de vara si actorie pentru copii”, “Primii pasi în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat in dezvoltare personala”.

Silvia-Alexandra Bem este proaspata absolventa de actorie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” si are absolvit si modulul psiho-pedagogic. Lucreaza cu copiii inca din 2015, dar pe tehnici de actorie a inceput din 2019, sub indrumarea Smarandei Caragea. A tinut cursuri de dezvoltare prin jocuri teatrale inca din timpul facultatii, atat la Continuu, cat si la Scoala Aletheea, cu prescolari, respectiv cu clase primare. Pune mare accent pe dezvoltarea continua si doreste sa de implice cat mai mult in activitati de educatie non-formala.

Distribuie

bottom of page